Caddx heeft een eerste foto van een nieuwe First Person View (FPV) camera getoond. Op Facebook heeft Caddx al officieel laten weten dat dit een FPV-camera met een 4K HD-opnamefunctie wordt. Ondanks dat de gedeelde specificaties nog zeer schaars zijn, lijkt deze FPV-camera een nieuw tijdperk op het gebied van FPV-camera’s in te luiden.

Caddx Tarsier

De nieuwe FPV-camera zal door het leven gaan onder de naam Caddx Tarsier. Wanneer je het woord “Tarsier” opzoekt in het woordenboek, wordt als definitie “spookdiertje” gegeven. Caddx geeft hiermee haar nieuwe FPV-camera een dierlijke naam, iets dat bij de Caddx Turtle V2 als eerst gedaan werd binnen hun FPV-cameralijn. Hiermee wordt deze nieuwe FPV-camera dan ook het betere broertje van de Turtle V2.

4K HD

FPV-camera’s met een HD-opname functie zijn al geruime tijd op de markt te vinden, de bekendste zijn de Caddx Turtle V2, de RunCam Split serie en de Foxeer Mix. Echter bieden alle op de markt zijnde FPV-camera’s met een HD-opnamefunctie een maximale opnameresolutie van 1080p. Door het uitrusten van de Tarsier met een 4K HD-opnamefunctie lijkt deze camera een grote stap voorwaarts te zetten. Ook zal door het gebruik van 4K mogelijk de noodzaak voor een losse goede HD-camera zoals een GoPro of de Foxeer Box wellicht kunnen vervallen.

Latency

Omdat het gebruik van een HD-opnamefunctie latency (vertraging) teweeg brengt in de FPV-videofeed en dit een struikelblok vormt voor FPV-piloten om een dergelijke FPV-camera te gebruiken, belooft Caddx dat de latency minder dan 10 milliseconde zal bedragen. In vergelijking met andere FPV-camera’s zonder een HD-opnamefunctie is 10 milliseconde en minder, erg laag en wanneer Caddx dit ook weet te bereiken bij de Caddx Tarsier zal dit dan ook een evolutie binnen de FPV-cameratechniek zijn.

Camera en PCB in één?

Uit de gepubliceerde foto blijken nog niet de afmetingen van de Caddx Tarsier. De mogelijkheid bestaat, afgaande op de gerenderde foto, dat Caddx het Printed Circuit Board (PCB) gedeelte zal integreren in de FPV-camera. Waneer Caddx het PCB-gedeelte zal integreren in de FPV-camera zal deze naar alle waarschijnlijkheid een full-size camera worden. Mocht Caddx toch gaan voor een losse PCB, dan zal de Tarsier FPV-camera waarschijnlijk de trend van micro sized FPV-camera’s volgen met daaraan vast een 20 x 20 mm PCB.

12 megapixelsensor

Uit de sumiere specificaties welke Caddx heeft vrijgegeven blijkt dat de camerasensor van de Caddx Tarsier een 12 megapixelsensor is.

Releasedatum

Er is door Caddx nog geen officiële releasedatum voor de Caddx Tarsier vrijgegeven. Echter wordt in de wandelgangen medio april 2019 genoemd. Dit zou betekenen dat Caddx al geruime tijd bezig is met de ontwikkeling van de Caddx Tarsier.

Caddx

Het Amerikaanse merk Caddx staat bekend om zijn goede FPV-camera’s. Met de Caddx Turtle V2 heeft Caddx zijn eerste stappen gezet in de wereld van FPV- en HD-camera’s. Nu Caddx de Tarsier heeft aagekondigd en deze revolutonaire specificaties zal krijgen, lijkt Caddx de trendsetter te worden in de FPV-cameramarkt.

Caddx geeft aan dat het spoedig meer specificaties van deze nieuwe FPV-camera vrij zal geven. Het wachten is dan tot de eerste reviews om te zien of de Caddx Tarsier daadwerkelijk de losse HD-camera’s op quadcopters zal vervangen en een revolutie teweeg zal brengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here