Op deze pagina vind je een verzameling van droneracing video’s die je gezien moet hebben!

Er zijn duizenden droneracing video’s online te vinden dus het is moeilijk te bepalen welke video’s nu de beste zijn, maar onderstaande video’s zijn sowieso een ‘must-see’ voor de Nederlandse dronerace-fan.

BanniUK – World Drone Prix

Bekijk de race van Luke Bannister (BanniUK) tijdens de World Drone Prix in Dubai. Dit event vond plaats in Dubai en beschikte – dankzij de financiering van rijke oliesjeiks – over de mooiste dronerace-track ooit gebouwd. In deze video zie je de tiener Luke Bannister uit het Verenigd Koninkrijk het opnemen tegen Team SQG uit Nederland. Bannister ging naar huis met de titel en het Nederlandse team eindigde op een respectabele vierde plaats.

Tony Thompson – Phoenix Cup 2016

Bekijk deze opname die Tony Thompson maakte van zijn deelname aan de Phoenix Cup 2016. De opnames zijn gemaakte met behulp van een GoPro Hero 4 HD camera en omwille van deze reden diende hij zijn video in voor de Gopro Awards.

MinChan Kim – Drone Racing World Masters

Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Minchan Kim al de nodige dronerace kampioenschappen op zijn naam geschreven. Bekijk deze finale race die hij vloog in HD. Ja, de tiener vloog de finale gewoon zorgeloos inclusief de payload van een extra HD camera!

32BitsOfGil @ DRL – Miami

Vlieg mee met Gil Coronado (32BitsOfGil) tijdens de ‘Miami Nights race’ van Drone Racing League (DRL) in Miami. Het 2017-seizoen begon met een race in het stadion van de Miami Dolphins. In deze video zie je de snelste ronde in het stadion gevlogen door 32BitsOfGil.

MetalDanny – Stadium FPV Racing

Scheur mee met MetallDanny over deze vette LED racetrack van INTERcopter Racing Cup tijdens Intermodelbau in Dortmund. Zie in High Definition (HD) hoe deze oude rot in het vak te keer gaat in Duitsland. “F#ck the ranking, I had to fly with my Gopro!”, aldus MetallDanny.

Dino Joghi – 3rd place @ DCL Salina Turda grotten

Vlieg mee met Dino Joghi (GhettoDino) tijdens een Drone Champions League (DCL) race in de Salina Turda zoutmijn-grotten in Roemenië. Een strakke race van de Nederlander op een ‘epische spot’.

Tiny Whoop – Micro Racing World Championships 2016

Bekijk deze grappige registratie van de zogenaamde ‘Micro Racing World Championships 2016’ oftewel een dronerace in huiskamer met ‘Tiny Whoop’ drones. De term ‘Tiny Whoop’ is de populaire benaming voor micro FPV quadcopters.

SirCrashaLot – DCL Berlijn 2017

Vlieg mee Andrzej Krasny (SirCrashaLot) tijdens het finale event van Drone Champions League (DCL) in Berlijn. Helaas wist Krasny niet het podium te halen, maar dit maakte hij goed door het winnen van NK Drone Race 2017.

DR1 DHL Tower Dive

Bekijk deze split-screen video van de race tussen Team KT-KDRA en Team Rebel tijdens een race van DR1. De race vindt plaats in Bonn, Duitsland met een ‘dive’ van het DHL hoofdkantoor als onderdeel van de racetrack. In de video zie je o.a. streams van de races van MinChan Kim en Shaun Taylor van KT-KDRA.

Vince Irie – Final Race @ IDRA

Deze video betreft de race van Vince Irie tijdens de finale van de Utrecht Internationals georganiseerd door International Drone Racing Association (IDRA). Dit was de eerste droneracing-wedstrijd in Nederland georganiseerd door een buitenlandse organisatie en tevens de wedstrijd in Nederland met de grootste prijzenpot ooit. Het 2-daagse event werd georganiseerd tijdens de populaire Dutch Comic Con beurs in de Jaarbeurs Utrecht. Samen met Dino Joghi, Andrzej Krasny, Karan Gharbharan pakte Vince Irie met Team Droneshop.nl brons en hiermee een plaats op het prijzenpodium en een deel van de gigantische prijzenpot!

Welke legendarische droneracing video’s ontbreken nog in dit lijstje? Laat het achter via de reacties zodat we deze must-see lijst kunnen uitbreiden met coole droneracing video’s.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here