Een dronerace simulator is niet alleen een leuk tijdverdrijf, maar ook een uitstekende manier om je vliegvaardigheden te oefenen of te verbeteren zonder schade aan je dure drone te riskeren.

Droneracing simulators

Net zoals FPV Racing in het algemeen staan ook de videogames in deze categorie nog in de kinderschoenen. De meeste games zijn enkel beschikbaar in Beta-versie en bij iedere game zijn zeker verbeterpunten (en soms enkele bugs) te vinden, maar zijn hierdoor zeker niet minder vermakelijk.

Op deze pagina vind je een overzicht van 5 beschikbare droneracing simulators:
• Real Drone Simulator
• FPV Freerider
• DRL Simulator
• Liftoff
• VelociDrone

Real Drone Simulator

Real Drone Simulator is een realistische multicopter simulator die enerzijds beginners leert hoe een drone wordt bestuurd en anderzijds ervaren piloten helpt om hun vliegvaardigheden te verbeteren.

Bestaande modellen drones

Het belangrijkste doel van de ontwikkelaars is om de game zo realistisch mogelijk te maken. De game werkt met bestaande modellen drones, inclusief bijhorende parameters en testresultaten.

Bediening

De bediening van Real Drone Simulator kan via je keyboard, USB gamepad of RC Transmitter met USB kabel.

Besturingssysteem

De Pre-Alpha versie van de software is beschikbaar voor Windows, Mac en Linux besturingssystemen. De Alpha-versie is momenteel enkel beschikbaar voor Windows besturingssystemen.

Ontwikkelaar

Het spel is ontwikkeld door Hongaars team en betreft een (Pre-)Alpha release, dus er wordt nog steeds druk aan de game gewerkt. De game heeft op dit moment nog minimale features en mogelijk enkele bugs.

Prijs

GRATIS

Download

Windows | Mac | Linux

FPV Freerider

FPV Freerider is een realistische FPV drone race simulator met als belangrijkste doel de gebruiker te trainen op het besturen van een FPV race drone.

Parameters

De instellingen zijn naar eigen wens te configureren, dus ook ervaren piloten kunnen hun vliegvaardigheden verbeteren door te vliegen in Race- of Acro-modus.

Bediening

Het spel kan worden bediend via je keyboard, USB gamepad of RC Transmitter met USB kabel.

Besturingssysteem

FPV Freerider is beschikbaar voor Windows, Mac OS X en Linux besturingssystemen. Ook is het spel verkrijgbaar in de Google Play-store voor mobiele apparaten.

Ontwikkelaar

Het spel is ontwikkeld door John Holmwall uit Zweden. Aangezien Holmwall niet onder de indruk was van de bestaande FPV drone race simulators, besloot hij zijn eigen game te maken.

Prijs

$4,99

Demo

Er is ook een demo-versie beschikbaar van het spel. In de demo heb je enkel toegang tot één level.

Download

Windows | Mac OS X | Linux | Google Play

DRL Simulator

DRL is een FPV racing simulator waarin je alle racetracks van de Drone Racing League (DRL) kunt vliegen. Ook is de DRL simulator uitermate geschikt voor beginnners die hun vliegvaardigheden willen oefenen.

Racetracks

Het spel bevat alle racetracks van de Drone Racing League (DRL). De racetracks zijn ontworpen voor en door dronerace professionals.

Parameters

De instellingen van de drones in ‘je garage’ zijn volledig naar eigen wens te configureren.

Multiplayer

Eén van de pluspunten van deze game is de multiplayer-modus. Hiermee kun je racen tegen andere spelers en hierdoor je skills echt meten ten opzichte van andere spelers.

Bediening

DRL Simulator kan enkel worden bediend via een gamepad of RC Transmitter met USB kabel.

Besturingssysteem

De software is beschikbaar voor Windows en Mac OS X besturingssystemen.

Ontwikkelaar

Het spel is ontwikkeld door The Drone Racing League.

Prijs

€19,99

Download

Windows | Mac OS X

Liftoff

Liftoff is een FPV Race Simulator voor beginners die kennis willen maken met FPV racing of gevorderde piloten die hun vliegvaardigheden willen verbeteren.

Racetracks

Liftoff beschikt over verschillende racebanen, waaronder een tarweveld, een bos en een ondergrondse parkeergarage. Ook biedt het spel de mogelijkheid om eigen racebanen te creëren.

Bediening

De game kan worden bediend via een USB gamepad of RC Transmitter met USB kabel.

Besturingssysteem

Liftoff is beschikbaar voor Windows en Mac OS X besturingssystemen.

Videobrillen

In de toekomst streeft Liftoff er ook naar om videobrillen (bijvoorbeeld de modellen van Fatshark) te ondersteunen voor een nog realistische vliegervaring.

Ontwikkelaar

Het spel is ontwikkeld door ontwikkelaar LuGus Studios in samenwerking met dronefabrikant ImmersionRC en FPV-specialist FatShark. Het spel is momenteel nog in Beta-versie, maar ondanks dat is de prijs van de game €19,99. Naar verwachting zal de uiteindelijke officiële versie €29,99 gaan kosten.

Prijs

€19,99

Download

Windows | Mac OS X

VelociDrone

VelociDrone is een dronerace simulator met een grote verscheidenheid aan functies en mogelijkheden.

Drones

In de game vlieg je met bestaande modellen drones, zoals TBS Vendetta, TBS Oblivion, UVify Draco, Ragg-e 200h, Emax Nighthawk en vele andere modellen.

Racetracks

VelociDrone beschikt over verschillende racebanen en tevens de mogelijkheid om zelf tracks te ontwerpen.

Multiplayer

VelociDrone beschikt over een multiplayer-modus zodat je tegen andere spelers kunt racen.

Bediening

VelociDrone kan worden bediend via een USB gamepad of RC Transmitter met USB kabel (FrSky Taranis, Spektrum, Futaba, Turnigy, Interlink, VControl).

Besturingssysteem

De software is beschikbaar voor Windows en Mac OS X besturingssystemen.

Ontwikkelaar

VelociDrone is ontwikkeld door Bat Cave Games.

Prijs

£19.99

Demo

Er is ook een demo-versie beschikbaar van het spel. In de demo heb je drie dagen toegang tot het spel.

Download

Windows | Mac OS X

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here