Runcam heeft een nieuw innovatief product gelanceerd dat het mogelijk maakt op de kleinere mini quads HD op te nemen via je FPV cam wat ervoor zorgt dat je geen GoPro mee hoet te sleuren. De Runcam split kan gebruikt worden als een FPV camera en voor het opnemen van 1080p 60fps HD footage.

In de doos

De “Split” heeft dezelfe harwarde als de Runcam 3, maar dan een stuk kleiner en lichter. Zal de Runcam Split een  doorbraak maken in HD op onze kleine race quads?

Specs:

  • FPV FOV 130° / Recording FOV 165°
  • Video Resolutie: 1080p60fps / 1080p30fps / 720p60fps
  • WiFi Module ondersteuning (verwijderbaar)
  • Afmetingen: PCB 36*38mm (30mm mounting pattern) / Lens Module 22*20mm
  • Power – Voltage/Current: 5V / 430mA alleen FPV, 540mA-650mA tijdens opnames
  • Gewicht: 21g
  • Geintegreerde Microphone (Ook bruikbaar voor FPV)

De innovatie van de Runcam Split

Zoals aangegeven kun je met de RunCam Split HD video opnames maken en als FPV cam gebruiken, wat ervoor zorgt dat je de GoPro van 70 gram niet hoeft mee te sleuren.

De Split camera/lens zit aangesloten aan een PCB board waar de opname electronica en SD kaart te vinden zijn. Je kunt de Split direct aansluiten aan je FPV video zender wat het nog simpeler maakt om een licht mini race drone te bouwen waar je wel HD beelden mee kan maken.

De PCB board worden ge-stacked op je FC/PDB, waardoor hij volledig veilig zit afgeschermd in het quadcopter frame net zoals de rest van je electronica. Ook blijft zo je CG mooi in het midden zitten!

Beeldkwaliteit

De split neemt op in 1080p met 60fps en de FPV cam heeft de WDR die we ook in de andere FPV cams van Runcam vinden. De FPV beeldkwaliteit is dus net als de andere runcams perfect te noemen!

Bit rate is 30Mbps op de beste instelling niet verkeerd te noemen voor zon klein en licht systeem.

HD Videobeeld van de Split

FPV Feed “laggy”?

Wanneer je last hebt van laggy beeld in de FPV feed dan is dit makkelijk op te lossen door het uitzetten van de datum/tijd weergave.

Start met opnemen via Betaflight

Sinds kort kun je de split ook aansluiten via een UART kanaal op je FC waardoor je via een switch op je zender de opname kan stoppen en starten maar ook de foto/video modus kan selecteren, HANDIG!

Bestellen

Je kunt de Runcam split bestellen via Gearbest.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here