HGLRC is een nog redelijk onbekend en nieuw bedrijf in de Multi Rotor wereld, zij zijn bezig met het ontwerpen/produceren van een scala aan nieuwe producten. Na de F3 V1/2/3 is er nu de V4 pro versie, dit is hun eerste Flight Controller met zo beetje alles wat men nodig heeft en meer voor op een race drone.

De eerste indruk en ontwerp:

De naam is nogal misleidend en men denkt al snel dat het om een normale recht-aan recht-toe flight controller gaat,  echter als men naar de specificaties kijkt, kunnen we zien dat dit een combinatie van een FC (flight controller) ,OSD, PDB, Voltage/ampere meter sensor/ VTX gaat.

De F3 V4 kwam in een grijs anti-statische zakje met daarin een aantal standoffs, micro JST connectors, pigtail voor je 5,Ghz Antenne, Xt60 connector, buzzer.  Verder is de F3 V4 FC met de maten 35x35mm en 30 mm montagegaten een redelijke standaard board qua maten.

Verder zien we een aantal Micro JST aansluitingen, dit gebruiker we liever niet gezien deze uit onze ervaring nogal snel van de print kunnen los komen, maar als men dit vooraf bijvoorbeeld even met wat dunne 5min epoxy versterkt mag dit geen showstopper zijn. Daarnaast kan het gebruikt van de JST aansluitingen omzeild worden door de soldeerpunten te gebruiken. Dan wat verder opvalt is het uitsteeksel aan de zijkant van het bordje voor de xt60 connector. Opzich een nette oplossing, vooral in combinatie met een ampere sensor voor in je OSD.

Het bordje zit boordevol met diverse aansluitingen deze gaan we niet stuk voor stuk nalopen en/of behandelen. Ze spreken eigenlijk voor zichzelf en het mooie is dat alle aansluitpunten zijn benoemd op het bordje en tevens terug te vinden zijn in het onderstaande schema’s.  De soldeerpunten zijn wel aan de kleine kant, maar met een beetje soldeer skills moet dit geen probleem zijn.

De vtx is schakelbaar tussen uit/25/200/600 mw en diverse settings zijn af te lezen van het kleine schermpje die aanwezig is op het bordje. We zien tevens een IPX UFL

Aansluiting waarmee je met behulp van het bijgeleverde pigtail, elke antenne naar keus op het bordje kan aansluiten. Let-op IPX UFL staat bekend om het snel kapot/lam raken van de connector, dus wees hier voorzichtig mee, we zien dan ook graag een andere type aansluiting de volgende keer.

Verder is de geïntegreerde OSD een hele prettige toevoeging en maakt dingen lekker clean en makkelijk configureerbaar via een FTDI tool.

Specs:

  • Basis standaard F3 Functies(geen Baro or Mag)
  • Geintegreerde OSD configureerbaar via FTDI tool
  • Gefilterde PDB met 5V/12V BEC voor GPS/Camera/ETC inclusief Ampere sensor
  • Support 2-6S Lipo battery
  • 4 layer PCBA copper foil & 2OZ golden boards
  • Vijf elektrostatische beveiligingscircuit
  • 40CH OFF/25mW/200mW/600mW Switchable Transmitter
  • Uitschakelbare VTX en OSD
  • Compact en clean build mogelijkheden

Deze FC is hier te bestellen (Tip: gebruik code toysho voor 8% korting)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here