Diversity receivers werder vaak gebruikt in FPV groundstations en zijn sinds een aantal maanden nu ook beschikbaar als kleine module die in je fatsharkbril past. Wij hebben de 2Pineapples Diversity receiver voor Fatshark getest en zijn niet ontevreden!

Koop je 2Pineapples Diversity receiver voor de Fatshark bij Flyinglemon.eu.

2Pineapples Diversity receiver

De 2Pineapples receiver is ontworpen door FicLab voor FlyingLemon. Het is een high efficiency diversity module, welke 2 onafhangkelijke, naast elkaar werkende receiver modules bevat. De receiver is in te stellen via een OSD, het menu kun je makkelijk instellen met de kanaal knoppen van de Fatshark.

Specificaties

  • Perfecte ontvangst (originele skyzone modules),
  • Geen extern scherm dat weer meer stroom vraagt, de module stel je in via je bril!
  • Menu in OSD bevat auto band scan, spectrum analizer, kanaal  en band naam wordt getoond na aanpassingen in je menu.
  • Hoge kwaliteits-analoge schakelaars (merk Analog Devices)
  • Can ghebruikt worden met originele fatshark module cover. (een gaatje boren)
  • 3D geprinte cover wordt meegeleverd en is heel nice!

De Praktijk

De vraag is natuurlijk of je diversiteit nodig hebt, wanneer je alleen op een openveld vliegt zonder obstakels is het antwoord op deze vraag volmondig NEE. Maar vlieg je vaak binnen of buiten in het bos of plekken met veel obstakels dan is diversity een verademing, het beeld is dan vele malen beter dan een enkele ontvanger omdat je met 2 verschillende antennes kunt gaan werken. Namelijk een circulaire die dichtbij rondom het beste bereik heeft of een richt antenne die in een bepaalde richting veel beter bereik heeft dan een circulaire antenne. Omdat de ontvanger automatisch switch naar de antenne die het beste ontvangst heeft heb je dus altijd het beste beeld!

Vergelijkingsvideo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here