In het eerste virtuele seizoen van de Drone Champions League wist team XBlades de overwinning te verzegelen. De finale vond plaats begin oktober.

Wereldkampioenschap

De Britse grootmacht XBlades Racing heeft het officiële wereldkampioenschap van professionele drone-raceteams gewonnen tijdens de McDonald’s Virtual Drone Grand Prix aan het meer van Zürich in Zwitserland. Tijdens het hele toernooi boekten de Britten verpletterende overwinningen, met sterspeler MinChan Kim in topvorm.

Strijd

Aan het begin van de laatste Drone Champions League Grand Prix van het seizoen was het duidelijk dat XBlades, APEX Racing en Quad Force One op het podium zouden staan, maar de strijd was nog lang niet gestreden. De finale van het Meer van Zürich bevatte vier uitdagende races, die virtueel plaats vonden in DCL: The Game.

Slachting

Tijdens de halve finale stond APEX Racing tegenover de Britten en toen XBlades-ster MinChan Kim onmiddellijk een baanrecord brak, was het al snel klaar. De Denen van APEX verloren met 16-1. De slachting ging door in de grote finale toen XBlades Racing het Amerikaanse team Quad Force One 15-3 verpulverde, met het Japanse Raiden Racing op de derde plaats.

Seizoen 2020

In 2020 deden in totaal 57 piloten uit 21 landen mee, waaronder het McDonald’s Wildcard Team dat Zwitserland en Liechtenstein vertegenwoordigde in Zürich. Voor XBlades was het de vijfde overwinning op rij. De andere teams hebben dus wederom werk aan de winkel om de Britten volgend jaar bij te houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here