Het moment is eindelijk daar: de genomineerde video’s voor de Drone Awards 2018 zijn bekend! De quadcopter community groeit dagelijks en met zoveel toffe video’s die ingestuurd worden is er aan keuze geen gebrek. De onderstaande acht video’s stegen boven de concurrentie uit en zijn genomineerd voor een Drone Award.

Drone Awards 2018

Dit jaar worden de Drone Awards alweer voor de vijfde keer georganiseerd. In de twee categorieën ‘Luchtfotografie’ en ‘Racing’ zijn ieder vier video’s genomineerd. Het is nu aan jou om te stemmen op je favoriete video’s en daarmee te bepalen wie naar huis gaan met een felbegeerde Drone Award!

Racing

In de categorie ‘Racing’ vindt je de vetste video’s op het gebied van droneracing, freestyle en Tiny Whoop. Vette stunts, snelle tijden en de gaafste locaties doen het hart van iedere quadcopterfanaat sneller kloppen. De vier genomineerden in deze categorie zijn:

SirCrashaLot – FPV Training SQG Style

Andrzej Krasny (SirCrashaLot) strijdt op spectaculaire wijze tegen zijn teamgenoten van Team SQG tijdens een trainingssessie op een vlammende racetrack in Almere.

Rene Sebastian – Achtervolging met 360 graden camera

Rene Sebastian had een heel tof idee: de quads van zijn teamgenoten ShaggyFPV en ThomasFPV achtervolgen met een GoPro Fusion 360 graden camera op zijn eigen quadcopter gemonteerd. Dat levert hele unieke en gave freestyle FPV beelden op en een nominatie voor een Drone Award.

ControllFPV – MMA Academy

Met Tiny Whoop is niets te gek, dus ook vliegen tussen trainende boksers niet! ControllFPV (Wim Reinders) whoopte een MMA sportschool in Apeldoorn binnen en dat levert te gekke beelden op.

Vince Irie – Droneracing met Tom Coronel

Autocoureur Tom Coronel stond op het circuit van Zandvoort tegenover een bijzondere tegenstander: de quadcopter van Vince Irie. De nummer twee droneracer van Nederland wist de auto goed bij te houden op het circuit.

Luchtfotografie

Om even bij te komen van al het racegeweld staat ook dit jaar de categorie ‘Luchtfotografie’ voor je klaar. De allermooiste landschappen, bouwwerken en meer in haarscherp 4K. Omdat rust soms ook best fijn is. De vier genomineerde video’s zijn:

Jelte Keur – M.C. Escher
De kunstwerken van M.C. Escher zijn wereldwijd beroemd, maar luchtfotograaf Jelte Keur geeft ze een nieuwe, moderne twist door deze in het landschap verwerkte versies vervolgens vanuit vogelperspectief in beeld te brengen.

Sander Coppens – Oosterscheldekering

De langste stormvloedkering van Nederland wordt op stijlvolle wijze vastgelegd door luchtfotograaf Sander Coppens. Hij bracht het 9 kilometer lange waterwerk in beeld met zijn DJI Inspire 1 Pro drone.

Marco Borsato – Alsof Je Vliegt

Marco Borsato maakte voor het nummer ‘Alsof Je Vliegt’ de allereerste videoclip van Nederlandse bodem die volledig uit dronebeelden bestaat. De video is inmiddels miljoenen keren bekeken op YouTube.

Droning Dutchman – Mykonos by drone

Luchtfotograaf Droning Dutchman maakte tijdens zijn vakantie een compilatie van het mooie Mykonos, Griekenland. Wegdromen bij een schitterende azuurblauwe waterkant wordt zo wel heel verleidelijk.

Stemmen

Welke twee video’s verdienen die felbegeerde Drone Awards? Dat bepaal jij! Ga snel naar DroneAwards.nl en stem op jouw favoriete video’s in beide categorieën. Stemmen kan tot en met 30 november 2018 en door te stemmen maak je tevens kans op een mooie prijs. Iedereen die stemt dingt namelijk automatisch mee naar één van de vijf gave prijspakketten met daarin een Eachine E010 drone en een Torvol Indoor Race Pac. Stemmen dus!

Winnaars

Begin december worden de stemmend geteld en de winnende video’s bekend gemaakt. Naast eeuwige roem en de felbegeerde award worden de winnaars ook nog verwend met een Torvol backpack en 250 euro shoptegoed te besteden bij Droneshop.nl

Sponsoren

De Drone Awards 2018 worden mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsoren:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here