Eindelijk is het zover Riverside FPV challenge komt eraan! De wedstrijd vind plaats op het Riverside – Outdoor & Events terrein en er is een camping, dat wordt Eat – Sleep – FPV repeat!

De Wedstrijd

Maximaal 100 piloten. We maken gebruik van de allernieuwste ImmersionRC videozenders waardoor er tot wel 8 piloten tegelijk kunnen vliegen. Deze zenders worden tegen een borg van €10,- ter beschikking gesteld. Aan het eind van het evenement mag een piloot kiezen of hij de zender wil houden*. Meer informatie over het installeren van de videozender vind je hier.

* max. 1 zender per deelnemende piloot.

Wie is de snelste

Tijden worden automatisch gemeten en live op een groot videoscherm weergegeven. De 64 snelste piloten gaan op zondag door naar de finales.

Double Knockout

Op zondag gaan de 64 snelste piloten met een double knock-out systeem vliegen. Je kunt dus bijvoorbeeld in de kwart finale verliezen en dan alsnog via een B-poule in de finale terecht komen.

Prijzen

Meedoen is natuurlijk leuk, maar er valt weldegelijk iets te winnen.

– De top 6 piloten kwalificeren zich voor het Europese toernooi dat van 30 september t/m 02 oktober 6 tot 9 oktober plaats vind op Ibiza. (Buitenlandse piloten kunnen ook aanspraak maken op de kwalificatie mits ze in de top 2 eindigen.)

– Riverside FPV challenge is een toernooi van nationaal kaliber. Deelnemers komen dan ook in aanmerking voor IDRA punten. De winnaar krijgt er maar liefst 16 bijgeschreven!

– 5 startbewijzen voor het World Drone Racing Championship dat gehouden word in Hawaï van 17 t/m 22 oktober 2016. Meer informatie is te vinden op www.droneworlds.com

(Enkel voor Nederlandse piloten.)

Camping

Groepskampeerterrein aanwezig
Voor het overnachten is het tarief  € 7,50 p.p.p.n.
Een ontbijt kost € 6,50 p.p.

Meer informatie ontvangt u in de bevestigingsmail na inschrijving.
In de directe omgeving zijn ook diverse hotels aanwezig.

Programma

Zaterdag 03 september

09.00-11.00  uur registratie piloten bij binnenkomst
10.00-14.00 uur oefensessies
14.30-21.30 uur kwalificaties

Zondag 04 september

09.00-15.00 uur double knockout tournooi
15.30 uur finale met aansluitend prijsuitreiking

Locatie

Riverside – Outdoor & Events
Strand Maaslanden
Hamsestraat 2
6629 KT  Appeltern
Locatie op Google maps

Aanmelden kan via: www.dutchdroneracing.com VOL

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here