De eerste Drone Racing League kwalificatierondes zijn gestreden in het grote Miami Dolphins stadium. Hierboven zie je heat 1 van de kwalificatie rondes.

In het eerste deel van de DRL race werden 3 kwalificatierondes gehouden waarbij er in totaal 12 piloten in groepen van 4 probeerden de snelste te zijn. Voor elke kwalificatieronde werden drie heats georganiseerd. De piloten die er langer over deden dan 2 minuten werden geen punten toegekend. Er deden 9 Amerikanen mee, één piloot uit Brazilië, één uit Mexico, en één uit Australië.

Heat 2

Tie-break ronde

In de halve finale worden slechts 8 piloten toegelaten. Na drie spannende kwalificatierondes ontstond er een gelijkstand tussen piloten Ken Flying Bear Loo en Bapu. Er moest dus een spannende tie-break wedstrijd worden geraced. In de volgende video volgen we Flying Bear en Bapu die in deze tie-break strijden voor een plaats in de halve finale.

Na deze spannende kwalificatie volgt straks de halve finale waarbij 8 piloten 3 pogingen zullen doen om te proberen bij de top 4 te eindigen. De 4 beste piloten zullen dan uiteindelijk strijden voor een podiumplaats in de finale.

DRL race drones

De wedstrijdorganisatie voorziet de deelnemers van hun zelf ontworpen race drones zodat er geen concurrentie kan bestaan tussen verschillende modellen. Deze snelle drones wegen 800 gram, halen een snelheid van 130 km/u.

DRL in Europa?

Of deze wedstrijden ook in Europa gehouden kunnen worden is nog maar de vraag, dit omdat Europa een beperking op het vermogen van de zender voor de live videoverbinding oplegt. Die mogen slechts 25 mW vermogen leveren, terwijl in Amerika met 200 mW of zelfs 600 mW mag worden gevlogen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here