De Drone Racing League (DRL) is een samenwerking aangegaan met de General Sport Authority (GSA) van Saoedi-Arabië. Daarbij wordt het finale evenement van volgend seizoen gehouden in Saudi Arabië.

Saoedi-Arabië

De Drone Racing League wil de sport naar een hoger niveau tillen en wereldwijd nog meer kijkers bereiken. In september 2018 wordt het zevende en laatste evenement van het seizoen gehouden in Saoedi-Arabië.

Uitzending drone race wedstrijd

De drone wedstrijden worden niet live uitgezonden, maar alle beelden worden na de race uitvoerig bestudeerd en gemonteerd tot een gave en spannende uitzending. Voor het uitzenden van de DRL races werkt de drone racing organisatie samen met mediapartijen als ESPN, OSN, Sky Sports, Fox Sports Asia en Disney XD. Ook wordt de DRL ondersteund door de eigenaar van de F1.

Race Drones

Om de beelden van de Drone Racing League zo mooi mogelijk te maken, vliegt elke drone standaard met een GoPro aan boord. Bij de meeste drone races wordt dit niet gedaan omdat het extra gewicht van de actiecamera ervoor zorgt dat de drone langzamer is. Bij de Drone Racing League vliegen alle piloten met dezelfde Racer3 drone die allemaal zijn uitgerust met dezelfde GoPro actiecamera. Dit zorgt voor een eerlijke strijd tussen de racers.

Nicolas Horbaczewski oprichter DRL

“Door de snelle groei van het aantal fans in Saoedi-Arabië en door het Midden Oosten, voelden wij dat het cruciaal was om daar in 2018 een drone race te organiseren”, zei DRL CEO en oprichter Nicolas Horbaczewski. “We zijn blij met de samenwerking met de GSA van Saoedi-Arabië om de drone racers te brengen op internationale plekken waar veel nieuwe fans zijn”.

 

Drone Racing League

De Drone Racing League is een van de grootste drone race competities ter wereld. Aan het toernooi doen 8 dronepiloten mee die ieder met dezelfde drone racen. De uitzendingen van de DRL zijn wereldwijd ruim 50 miljoen keer bekeken. De online content werd al door ruim 100 miljoen mensen bekeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here