Op zaterdag 26 januari 2019 vond op Aruba de 2019-editie plaats van Aruba Drone Racing.

Caribbean Heat

De zogenaamde ‘Caribbean Heat’ wedstrijd werd georganiseerd door FPV Aruba en vond plaats op het waterpark van Aruba Vacation Park. Het spectaculaire waterpark met vele glijbanen vormde het toneel voor een unieke droneracetrack. Het vakantiepark kent sinds kort nieuwe eigenaren en het evenement fungeerde eveneens als opening van een nieuwe tijdperk.

Aruba Vacation Park

Prijzen

In totaal waren er 13 droneracers aanwezig om te strijden voor de felbegeerde titel en prijzenpot van 1.000 dollar. De eerste plaats werd beloond met 500 dollar, de tweede plaats ontving 300 dollar en de nummer drie kreeg 200 dollar. Ook gingen alle prijswinnaars naar huis met een Samsung smartphone.

Wedstrijd

In heats van vier personen gingen de droneracers de strijd met elkaar aan. Na de kwalificatierondes werd via meedogenloze afvalrondes gevochten om de felbegeerde podiumplaatsen.

Winnaars

Uiteindelijk wist Vince Irie (Jedeye FPV) de concurrentie achter zich te laten en de titel op zijn naam te schrijven. Leon Roberts (FPV Lion) uit Trinidad eindigde als tweede en Nederlander Erik Borra pakte de derde prijs.

1. Vince Irie (Jedeye FPV)
2. Leon Roberts (FPV Lion)
3. Erik Borra (E-FPV)
4. Walden Royer (Walden FPV)

4. Walden Royer (Walden FPV) | 3. Erik Borra (E-FPV) | 1. Vince Irie (Jedeye FPV) | 2. Leon Roberts (FPV Lion)

Livestream

Ook aan de thuisblijvers was gedacht, want het evenement was te volgen via een livestream. De livestream werd verzorgd in samenwerking met Total DroneXperience. De video’s van de wedstrijd zijn terug te kijken via: http://tdx.livefpv.com/videos/.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here