Vanaf nu kun je iedere zender draadloos verbinden met FPV simulators zoals Liftoff, Velicidrone en DRL Simulator dankzij een nieuwe functie in Betaflight 3.4.

Gebruik je flight controller als joystick

Betaflight 3.4 kan je flight controller veranderen in een joystick wanneer je deze verbindt met je computer via een USB-kabel. De commando’s die de receiver opvangt kunnen gebruikt worden om de FPV simulator te spelen.

Door deze manier van verbinding kun je simpelweg iedere remote controller gebruiken voor bediening van een simulator, dus ook de goedkope Flysky i6 of de Turnigy 9X zender. Je hoeft dus geen dure zender meer te kopen om een FPV simulator te spelen!

Een bijkomend voordeel is dat je draadloos verbinding kunt maken met de simulator. Je wordt dus niet beperkt in je vrijheid door een aangesloten USB-kabel.

F4 of F7 flight controller

Deze nieuwe functie wordt enkel ondersteund door F4 en F7 flight controllers. De functie werkt niet met F1 en F3 flight controllers aangezien deze versies niet over genoeg geheugen beschikken.

Je kunt simpelweg één van je drones gebruiken of hiervoor een losse setup in elkaar zetten.

Betaflight 3.4

Installeer Betaflight 3.4 op je flight controller. Op het moment van schrijven van dit artikel is Betaflight 3.4 nog geen officiële release, dus je dient het installatiebestand te downloaden en vervolgens vanaf je harde schijf in te laden.

Verbind receiver

Verbind de receiver met de flight controller en configureer de receiver in Betaflight zoals je dit normaal doet voor een drone. Alle soorten protocollen worden ondersteund, zoals: PPM, SBUS, PWM, iBUS, DSMX en Crossfire.

Voeding receiver

Sommige receivers worden niet gevoed als de flight controller is verbonden via USB dus dan dien je de receiver te voeden door een LiPo accu aan te sluiten.

Schakel USB_HID_CDC in via CLI

Zodra de receiver naar behoren functioneert, ga je naar de CLI modus en voer je in:

set usb_hid_cdc = on
save

Joystick selecteren in simulator

Wanneer alles goed is aangesloten en ingesteld zal je flight controller als joystick zichtbaar zijn in je simulator. Selecteer je flight controller dan als joystick en doorloop het kalibratie-proces.

Schakel deze modus uit voor je gaat vliegen

Wanneer je je drone gebruikt in deze beschreven setup, dan adviseren we om de USB_HID_CDC uit te schakelen voordat je weer gaat vliegen. Dit doe je – zoals je deze ook hebt ingeschakeld – via de CLI modus door de volgende instructies te geven:

set usb_hid_cdc = off
save

1 REACTIE

 1. Hallo,

  Ik ben een beginnende drone racer en wil me meer behendigheid aanleren via Velocidrone. Ik gebruik op dit moment Betaflight en zou heel graag mijn transmitter via Betaflight willen koppelen. Jullie hebben een mooie beschrijving hoe dit te werk gaat, echter gebruik ik een mac en krijg ik het niet voor elkaar.
  Na het invoeren van de code in Betaflight krijg ik niet de transmitter te zien en krijg daarom geen verninding met Velocidrone.

  Is er misschien iemand doe me meer kan informeren over wat is zoal fout doe en hoe ik dit kan oplossen.

  Vriendelijke groet,
  Hans van den Heuvel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here