Met vier ranking-wedstrijden achter de rug is het klassement van het Indoor Nederlands Kampioenschap vandaag gepubliceerd door Platform Drone Racing Nederland.

Indoor races seizoen 2019

Het jaar voor droneracend Nederland begon op 16 februari 2019 met de jubileum-race van Total Drone Xperience in graffiti-museum LOADS in Krommenie. Op zaterdag 2 maart 2019 organiseerde Team MRO een race in de Kaaihallen in ‘s-Hertogenbosch. Op zondag 31 maart 2019 vond in het Sportpaleis in Alkmaar de eerste dronerace wedstrijd plaats van Dutch Drone Squad en op zaterdag 6 april 2019 organiseerde Team MRO een tweede race in de bekende trainingshal in ‘s-Hertogenbosch.

Klassement

Aan de hand van de uitslagen van deze vier races is er nu een klassement bekend. Het klassement is te bekijken via: rankings.platformdroneracing.nl

Deelnemers

Ondanks het feit dat de races voor het Indoor Nederlands Kampioenschap klassement gelden, is het ook mogelijk voor internationale droneracers om deel te nemen aan deze wedstrijden. In het klassement vind je echter enkel deelnemers met een Nederlandse woonplaats. Bekende internationale namen die regelmatig meevliegen – bijvoorbeeld Victor van der Elst (CarbonV), Marco Matthäi (Vilano FPV), Christian Mohr (Cuxx) en Lexie Janson (MaiOnHigh) – zijn omwille van deze reden dus niet terug te vinden in het klassement.

Finale

Het klassement is een tussenstand, want er liggen nog twee races in het verschiet. Op 28 april 2019 vindt er een race plaats in de hal op vliegveld Valkenburg georganiseerd door Team Blobfish. Zaterdag 11 mei 2019 wordt het seizoen afgesloten in het hoge noorden met een spectaculaire finale race georganiseerd door DronEvents.

PDRNL

Platform Drone Racing Nederland (PDRNL) is vorig jaar opgericht om de dronerace-sport in Nederland te bevorderen, verbeteren en positief te promoten. Van november 2018 tot en met januari 2019 is PDRNL bezig geweest met het opstellen van een gemeenschappelijk reglement voor nationale drone-competities. In samenwerking met drone-evenement organisatoren zoals Total Drone Xperience, Team MRO, Dutch Drone Squad, Team Blobfish en DronEvents biedt PDRNL dit jaar voor het eerst een gecentraliseerd nationaal klassement. In samenwerking met KNVvL en aangesloten vliegverenigingen streeft PDRNL ook om dit jaar een Outdoor NK te organiseren. Tot op heden zijn er nog geen datums bekend, maar Platform Drone Racing Nederland houdt je sowieso op de hoogte zodra er meer bekend is vanuit de KNVvL.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here