Van 1 tot 4 november 2018 vindt in Shenzhen, China de FAI World Drone Racing Championships 2018 plaats. Drie deelnemers van NK Drone Race 2017 zijn uitgenodigd om deel te nemen aan deze prestigieuze wedstrijd.

FAI

Dit wereldkampioenschap droneracing wordt georganiseerd door de FAI. Fédération Aéronautique Internationale (FAI) is de internationale organisatie voor luchtvaartsporten. Het NK Drone Race is eveneens aangesloten bij de FAI en voert alle wedstrijden volgens de officiële FAI regels uit.

Racetrack FAI World Drone Racing Championships 2018.

Shenzhen

Het kampioenschap wordt gehouden in Shenzhen, China. Shenzhen is één van de steden waar dronetechnologie volop wordt ontwikkeld en geproduceerd. Zo is het hoofdkantoor van dronegigant DJI ook gevestigd in deze Chinese stad.

Racetrack

Bekijk onderstaande video voor een impressie van de racetrack.

Nederland

Ook Nederland zal vertegenwoordigd zijn tijdens de FAI World Drone Racing Championships 2018 in Shenzhen. Vier Nederlanders – 3 piloten en 1 teammanager – zullen afreizen naar China om te strijden voor de felbegeerde titel. De Nederlanders zijn geselecteerd vanwege hun prestaties tijdens het vorige seizoen van NK Drone Race.

Manager

Ralph Hogenbirk
Shaggy FPV

Piloten

Andrzej Krasny
SirCrashaLot
Wim Reinders
ControllFPV
Thomas de Koster
Thomas FPV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here