Afgelopen week vond in de Amerikaanse staat Colorado de vierde race van IDRA’s Challenger Cup plaats. IDRA UVify Denver Internationals werd georganiseerd tijdens de AUVSI XPONENTIAL 2018 beurs in het Colorado Conventie Centrum in Denver, Colorado.

Winnaar

Shaun Taylor (Nytfury) uit de Verenigde Staten wist als winnaar de vierde race van IDRA’s Challengers Cup in Denver op zijn naam te schrijven.

De einduitslag van de IDRA UVify Denver Internationals is als volgt:

1. Shaun Taylor (Nytfury)
2. Dallas Kemp (Murica FPV)
3. Jessika Dronehart (Rotorgirl)
4. Dalton Cooper (FPVCaptain)

Shaun Taylor

Shaun Taylor, ook wel bekend onder de nickname ‘Nytfury’, is geen onbekende in de dronerace-wereld. Taylor schreef al vele internationale dronerace-wedstrijden op zijn naam, zoals MultiGP Championship 2015, MultiGP Drone Racing Championship 2016 en Droneworlds 2016 in Hawaï. Hij deelt de liefde voor droneracing met zijn vrouw, JuneBugFPV, ook geen onbekende in de dronerace wereld.

Racetrack

In onderstaande video zie je de track van IDRA UVify Denver Internationals in Denver:

IDRA

IDRA is de afkorting voor International Drone Racing Association. Deze Amerikaanse organisatie organiseert vele internationale dronerace wedstrijden op drukbezochte evenementen met vaak hoog prijzengeld.

Challenger Cup

De wedstrijd in Denver was de vierde race van de IDRA Challenger Cup 2018. Tijdens de Challenger Cup vliegen piloten individueel tegen elkaar in strijd voor een betere positie in het klassement en om te bepalen wie de allerbeste droneracer is.

IDRA Utrecht Internationals 2018

Utrecht Internationals

Naast de Challenger Cup kent IDRA ook haar ‘Drone Racing Series’ waarin teams van vier personen tegen elkaar strijden. Vorige maand organiseerde IDRA een dergelijk team-event in Nederland. IDRA hield haar zogenaamde ‘Utrecht Internationals‘ tijdens de populaire Dutch Comic Con beurs in de Jaarbeurs Utrecht. Dit was de eerste keer dat een buitenlandse dronerace-organisatie een wedstrijd organiseerde in Nederland. Met een prijzenpot van maar liefst 10.000 dollar was het tevens de dronerace wedstrijd in Nederland met het grootste prijzengeld ooit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here