Voor het internetprogramma ZappLive dook Saskia Weerstand in de wereld van FPV droneracing. Hierin probeerde zij in een week tijd zich klaar te stomen om deel te nemen aan een echte dronerace.

ShaggyFPV

Om Saskia goed voor te bereiden op de dronerace werd de hulp van Ralph Hogenbirk (ShaggyFPV) ingeschakeld. Ralph is onlangs gestopt met zijn werk om zich volledig op droneracing te richten.

Simulator

Een belangrijk onderdeel van het leren vliegen is heel veel oefenen. Ralph laat Saskia dan ook eerst oefenen op een simulator. Door een FrSky Taranis Q X7S aan te sluiten op de computer kan Saskia snel leren hoe de besturing van de drone werkt.

Ralph leert Saskia vliegen in een simulator
Ralph leert Saskia vliegen in een simulator

Tinyhawk S

Na wat tijd te hebben besteed op de simulator is Saskia klaar om met een echte drone te vliegen. Ralph heeft hiervoor een Emax Tinyhawk S gekozen omdat deze drone uitermate geschikt is voor indoorvluchten dankzij stevige propellerbescherming. In een leeg kantoorpand is een kleine track opgezet en probeert Saskia hier haar drone overheen te manouvreren.

Racen

Na wat vliegminuten in het kantoorpand had Saskia nog een week de tijd om thuis op de simulator te oefenen. Daarna reisde ze af naar Alkmaar om daar mee te doen aan een dronerace in het Sportpaleis. Deze race werd georganisseerd door Dutch Drone Squad (DDS). Het ging Saskia echter niet goed af. Ze wist haar drone maar net van de grond te krijgen en de eerste gate bleek al te ver weg.

Saskia racet met haar Tinyhawk S in Sportpaleis Alkmaar
Saskia racet met haar Tinyhawk S in het Sportpaleis Alkmaar

Conclusie

Saskia concludeerde dat droneracing ontzettend moeilijk is en dat ze het totaal had onderschat. “Droneracing is gewoon één van de moeilijkste beroepen als je hier echt een professional in wilt worden want dan moet je er veel dagen en uren in stoppen”, aldus Saskia.

Uitzending

Bekijk de uitzending van Zapplive:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here