Van 1 tot en met 4 november 2018 vond in Shenzhen, China de FAI World Drone Racing Championships 2018 plaats. Rudi Browning uit Australië wist als grote winnaar uit de bus te komen.

Droneracers

34 nationale teams met in totaal 128 piloten hadden zich verzameld in Shenzhen, China om te strijden voor het wereldkampioenschap.

Shenzhen Universiade Center-Stadium

Locatie

FAI World Drone Racing Championships 2018 vond plaats in het Shenzhen Universiade Center-Stadium in Shenzhen, China. Shenzhen is één van de belangrijkste steden in de wereld op het gebied van dronetechnologie. Veel fabrikanten van drones, accessoires en onderdelen zijn gevestigd in deze Chinese stad. Zo ook het hoofdkantoor van de Chinese fabrikant DJI, één van de hoofdsponsoren van dit evenement.

Racetrack FAI World Drone Racing Championships 2018

Racetrack

De racetrack tijdens FAI World Drone Racing Championships 2018 vertoont veel uiterlijke gelijkenis met de racetrack van de World Drone Prix 2016 in Dubai. De track bestond uit een indrukwekkend geraamte in de vorm van een bekend Chinees symbool voorzien van 7 kilometer aan LED verlichting.

Nederland

Vanwege hun voortreffelijke prestaties tijdens NK Drone Race 2017 waren Andrzej Krasny (SirCrashaLot) en Wim Reinders (ControllFPV) geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen tijdens de FAI World Cup 2018. Beide heren waren afgereisd naar China om een gooi te doen naar het kampioenschap.

Andrzej Krasny (SirCrashaLot) en Wim Reinders (ControllFPV)

Kwalificaties

FAI World Drone Racing Championships 2018 begon met kwalificatierondes waarin de droneracers zich konden kwalificeren voor de finale rondes met het zogenaamde ‘knock-out’ systeem. De 64 snelste droneracers van de in totaal 128 droneracers hadden zich geplaatst voor de afvalrondes. Wim Reinders (ControllFPV) sloot de kwalificatie-rondes af met een rondetijd van 33,165 seconden en eindigde op een 65e plek. Met een verschil van enkele honderdste van een seconde vergeleken met de nummer 64 (33,135 seconden) viste de Nederlander dus echt nèt achter het net. Andrzej Krasny (SirCrashaLot) wist zich wel te plaatsen bij de eerste 64 droneracers, maar slaagde er niet in om bij de laatste 32 te komen.

Pilot seats @ FAI World Drone Racing Championships 2018

Winnaars

Tijdens de tweede helft van het kampioenschap gingen de 64 snelste droneracers de strijd met elkaar aan voor de prestigieuze titel. Na een felle strijd in het Shenzhen Universiade Center-Stadium wisten de volgende droneracers de felbegeerde podiumplaatsen te pakken:

1. Rudi Browning (Australië)
2. Bastian Hackl (Oostenrijk)
3. Karlis Gross (Letland)

Winnaars FAI World Drone Racing Championships 2018

Andere kampioenschappen

Naast het wereldkampioenschap droneracing bevatte de FAI World Drone Championships 2018 nog enkele sub-competities zoals het dames-, junior- en 100 meter drag racing-kampioenschap.

Dames

1. Wannapong Wanraya (Thailand)
2. Mo Gayeon (Korea)
3. Chao Ting Yu (Chinese Tripei)

Winnaars FAI World Drone Racing Championships 2018 – Ladies

Junior

1. Oscar Nilsson (Zweden)
2. Hu Qianti (China)
3. Rudi Browning (Australië)

Winnaars FAI World Drone Racing Championships 2018 – Junior

Drag Racing

1. Timothy Trowbridge (Zwitserland)

Winnaar FAI World Drone Racing Championships 2018 – Drag Racing

Teams

1. Australië
2. Zweden
3. Korea

Winnaars FAI World Drone Racing Championships 2018 – Teams

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here