Team Rotorama uit Tsjechië heeft de hoofdprijs van race 1 van DCL Drone Prix Munich 2018 gewonnen. Op zaterdag 23 juni 2018 vindt race 2 van dit kampioenschap plaats.

München

Dit weekend vindt in München een editie plaats van Drone Champions League (DCL). De race wordt gehouden tijdens het actiesport-festival MASH in Duitsland. MASH wordt gehouden van 22 t/m 24 juni 2018 in het Olympiapark in München.

DCL Drone Prix Munich 2018 podium met 8 pilot seats.

DCL Drone Prix Munich 2018

Team Rotorama heeft dag 1 van Drone Prix Munich 2018 gewonnen. Na een spannende afvalrace was Team Rotorama uit Tsjechië te snel voor Raiden Racing uit Japan.

Winnaars dag 1

Op het prijzenpodium van dag 1 schitterden de volgende teams:

1. Team Rotorama
2. Raiden Racing
3. Nexxblades Racing

DCL

DCL is momenteel één van de toonaangevende organisatoren van droneraces ter wereld. De races kenmerken zich door haar hoge kwaliteit en professionaliteit. Alles is tot de puntjes uitgewerkt én uitgedacht. Prachtige pilotseats op een gigantisch podium, een vet V-shape startplatform en een natuurlijk een te gekke racetrack.

Racetrack

De racetrack in het Olympiapark in München is uitgerust met gigantische opblaasbare poorten die niet alleen een lust voor het oog zijn, maar bij een botsing ook de dure quadcopters sparen. Het begin van de track begint over het groene gras, vervolgens duiken de racers over een loopbrug mét publiek slalommend over het water terug naar de start.

Start van DCL Drone Prix Munich 2018 met V-shape grid.

Splash

Toch is de racetrack in München niet zonder gevaar, want een groot gedeelte van de track speelt zich af boven water. Op dit gedeelte van de track is een foutje fataal, want de racer ligt niet alleen meteen uit de race, maar zijn quad kan ook direct worden afgeschreven bij een plons in het water.

Publiek

DCL heeft niet alleen oog voor het aanwezige publiek, maar vergeet ook de thuisblijvers niet. Via de livestream kun je op iedere plek van de wereld van de spannende race genieten.

Livestream

De livestream was een uitstekende registratie van deze dynamische sport. De livestream was gevuld met een perfecte combinatie van beeld een geluid. Prachtige overzichtsshots, close-up’s van racers op het podium en razendsnelle FPV beelden. Dit alles onder het opzwepende commentaar van Matt Andrews met aan zijn zijde dronerace expert Martijn de Kemp (Fullstick FPV). De Kemp is zelf één van de beste droneracers uit Nederland en vloog zelf ook mee met eerdere edities van DCL.

Matt Andrews en Martijn de Kemp.

Zaterdag

Heb je de livestream vrijdag gemist? Kijk zaterdagmiddag vanaf 13 uur via de social media kanalen van Drone Champions League (bijvoorbeeld YouTube of Facebook) naar de tweede race van DCL Drone Prix Munich 2018.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here