Rotor Riot heeft haar nieuwe teampiloten voor 2019 officieel bekend gemaakt. Joshua Bardwell en Doug Crasher gaan het team dit jaar versterken en dat belooft veel goeds voor dit jaar.

Joshua Bardwell

Joshua Bardwell, beter bekend onder zijn pilotennaam “FPVKnowItAll”, is één van de bekendste personen uit de quadcopterindustrie. Met zijn informatieve YouTube kanaal dat meer dan 100.000 volgers heeft en zijn website FPVKnowItAll heeft Joshua Bardwell een platform gecreëerd waarmee hij zijn salaris verdient. Tegelijk met de opkomst van de First Person View (FPV) quadcoptertechniek gebruikte Joshua Bardwell zijn YouTube-kanaal als informatievoorziening voor andere piloten. Met zijn kenmerkende uitspraak “I’m Joshua Bardwell and you’re gonna learn something today” heeft hij al duizenden personen de hobby ingetrokken en beginnende piloten mee helpen opstarten. Door zijn grote informatieplatform en technische kennis was Joshua Bardwell voor Rotor Riot en het hieraan hangende Kwad Camp een logische keuze als teampiloot.

Botgrinder

Net als Joshua Bardwell is Doug Crasher, beter bekend onder zijn pilotennaam “Botgrinder” recent toegetreden als een officiële Rotor Riot teampiloot. Botgrinder is bekend om zijn extravagante uiterlijk en zijn speciale vliegtruc, de “Philly Corkscrew”.

Rotor Riot

Rotor Riot is opgericht door Chad Kapper en voortgevloeid uit het contentkanaal FliteTest. FliteTest richt zich in de breedste zin op de modelvliegsport en met de opkomst van multirotors ontstond Rotor Riot als een aftakking hiervan. Toen de multirotorindustrie explosief groeide besloot Chad Kapper zich volledig op Rotor Riot te gaan richten. Chad Kapper verkocht FliteTest en in januari 2016 publiceerde Rotor Riot zijn eerste video op het gelijknamige YouTube-kanaal. Rotor Riot richt zich specifiek op de FPV-multirotor- community. In tegenstelling tot alle andere gelijksoortige concepten weet Rotor Riot dit te verpakken met een aantrekkelijk showelement in samenwerking met bekende personen en piloten uit de FPV-community. Rotor Riot presenteert op zijn YouTube-kanaal iedere week een video met als doel om de multirotor-community te helpen groeien. In 2018 heeft Chad Kapper teampiloot Drew Camden (Le Drib) aangesteld als CEO en zijn er enkele nieuwe teampiloten toegevoegd aan het Rotor Riot team. Op dit moment wordt Rotor Riot gevormd door Drew Camden (Le Drib), Kevin Dougherty (StingersSwarm), Tony Tibajia (Ummagawd), Corey Tapp (Cricket), Joshua Bardwell (FPVKnowItAll), Doug Crasher (Botgrinder) en Jeff Orta (Vort3x).

Mr Steele

In augustus 2017 kondigde ‘s werelds meest bekende FPV-quadcopterpiloot, Steele Davis, beter bekend onder zijn pilootnaam Mr Steele, zijn vertrek aan uit het Rotor Riot team. De reden hiervoor was dat Mr Steele vond dat hij veel tijd had besteed aan het opbouwen van het merk Rotor Riot en daar te weinig voor terug had gekregen. Momenteel heeft Mr Steele een eigen merk, EthixLTD, waaronder hij content publiceert en producten aanbiedt.

Kwad Camp

In 2018 presenteerde Rotor Riot Kwad Camp in de Verenigde Staten. Kwad Camp is een technische clinic welke op diverse locaties in de Verenigde Staten wordt gegeven. Hiermee worden beginnende en ervaren piloten voorzien van technische ondersteuning en de community dichter bij elkaar gebracht. Tevens biedt Kwad Camp met het gebruik van Twitch, een online streaming platform, en Discord een communityverbindende omgeving.

Rotor Riot Rampage

Op 6 en 7 oktober 2018 organiseerde Rotor Riot voor het eerst het evenement Rampage. Dit evenement was uniek door zijn specifieke doelgroep, de freestyle-quadcopterpiloot, en vond plaats te Barnwell in South Carolina. Op dit evenement konden bezoekers zelf freestyle-vliegen, demonstraties zien van professionele FPV-pilotem, workshops volgen, producten kopen, van live muziek genieten en diverse andere activiteiten. Rampage was een groot succes, wat betekent dat het waarschijnlijk in 2019 een vervolg zal krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here