Na de BLHELI_S esc’s van ZTW hebben we nu ook de mogelijkheid gekregen om de nieuwe SP22-6 2300KV motoren te testen. De motor zelf wordt netjes in een mooi roodachtig kartonnen doosje geleverd waarin de motor met behulp van twee lagen schuim veilig en netjes wordt beschermd. Verder vind je in het doosje een nette M5 lock-nut (nooit meer last van losse props) en natuurlijk 4 x m3 inbusboutjes met handige metalen ringetjes tegen het beschadigen van je carbon frame armen.

Inhoud verpakking:ZTW Spider SP2206 1

  • 1x SP2206 2300kv motor
  • 4 x m3 Inbus + ringetje
  • 1 x m5 lock-nut

De Motor:

ZTW Spider SP2206 2

Het nieuwste aanbod in motors van ZTW is de bekende en populaire 2206 maat motor. De vraag in de markt is naar steeds sterkere motoren met meer koppel en power om de props zo snel mogelijk op toeren te krijgen, te houden en op elk gewenst moment. Deze spider versie van ZTW lijk dan ook aan deze eisen te voldoen. De bouw- en productie- afwerk kwaliteit is heel goed en degelijk te noemen . De NSK lagers voelen soepel aan en misschien nog wel meer soepel dan we tot nu toe bij andere hebben gevoeld. Leuk detail is misschien dat ZTW beweert dat de NSK lagers beter en nauwkeuriger zouden moeten presteren dan de NMB lagers die veel concurrenten gebruiken. Maar hier kunnen we op dit moment nog niks over zeggen. In de praktijk zal  moeten blijken of dit echt zo is. Verder is er nul  speling te signaleren in de lagers. De motor is voorzien van mooi degelijk dik silicone draad dat uiteraard op elke gewenste maat is af te werken. Als we in de motor naar de wikkelingen kijken dan kunnen we niks anders constateren dan dat ZTW dit ook prima voor elkaar heeft. Strakke en degelijke wikkelingen die uit meerdere draden bestaan. Dit  in tegenstelling van de concurrenten zoals DYS en EMAX, die wel enkeldraads wikkelingen hebben. Enkeldraads wikkelingen zien er mooier uit, maar hebben naar ons idee verder weinig voordelen ten opzichte van wikkelingen die uit meerdere dunneren draadjes bestaan.

De prestaties testen wij bij droneracers.nl altijd het liefst gewoon tijdens het vliegen. Cijfers en statische metingen zijn leuk, maar zeggen eigenlijk weinig over de werkelijke vliegeigenschappen. Zo hebben wij deze motor ook getest in combinatie met de ZTW flash BLHELI_S esc en diverse 5”props 2/3/4 blads op 4s lipo. We waren erg positief over hoe de motor zich gedraagt. Ze klinken werkelijk heerlijk en je merkt tijdens het vliegen dat je te allen tijde power voorhanden hebt. Bij lange pull outs of powerloops hoor je gewoon dat het toerental niet inzakt (mits je lipo het niet trekt natuurlijk) en ze komen lauw (acceptable) beneden. Het zijn gewoon goede motoren die in het rijtje van de andere bekende motoren goed presteren.

De Specificaties:

ZTW Spider SP2206 specs.jpg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here