Dank zij ZTW kregen wij de kans om de net nieuw uitgebrachte blheli_s  “FLASH” serie esc’s van ZTW te testen. ZTW is nog niet zo’n bekende speler op de FPV markt maar wij hebben ons laten vertellen dat ze al velen jaren op de RC markt aanwezig zijn en vooral veel onder andere merknamen produceren. Maar ze brengen dus ook producten onder hun eigen naam uit en dit is er 1 van. De focus en specialisme van ZTW ligt hem in motorregelaars (esc’s) en motoren.

De ESC

De  ZTW “FLASH” esc serie is dus specifiek een BLheli_S esc die helemaal in lijn is met de laatste hype in de drone race wereld. De esc is in twee smaken te verkrijgen, de 20 ampère versie en de 30 ampère versie. Buiten het feit dat er tussen die twee versie een verschil zit van 10 ampère en dat de 20 ampère versie on-gesoldeerd kwam met krimpkous en motor draden los bijgevoegd en de 30 ampère versie volledig gesoldeerd en voorzien van krimpkous, zijn de esc qua ontwerp en opbouw het zelfde.

De Silabs BB21F16 MCU draait op 50Mhz en beiden versie komen preflashed met BLHeli_S Revision 16.0. (Updatable naar 16.2 (A_H_20_REV16_2)). Een leuk details is dat deze esc de zelfde gate drivers hanteren als de welbekende LittleBee and XRotor 20A – MP1907 en aan voorkant kan je ST 78M12 voltage regulator zien zitten. Dit houd in dat in theorie een Max voltage van 35 Volt mogelijk zou kunnen zijn en dus 6S proof zou moeten zijn, maar dit hebben wij niet in praktijk getest en hier staan we dus ook niet voor in(uiteraard op eigen risico). Uit ervaring weten we dat de veiligheid marges steeds serieus worden genomen en fabrikanten dus ruime marges gaan nemen qua hardware, goeden ontwikkeling naar ons idee.  Als we nog even kijken naar de bouwkwaliteit dan is dit ook dik inorden. Solderingen zien er erg goed uit en de PCB is 1.05mm dik en gelukkig hebben we al lang geleden afscheid genomen van de lelijke in de weg zittende externe elektrolytische condensator, wat weer hoop ruimte scheeld bij inbouwen.

Prestaties

We hebben de esc’s getest in combinatie met Scorpion MII 2204 2700kv en wij van droneracers.nl waren echt verbaasd over hoe goed de reactiesnelheid en souplesse is op inputs die wij gaven via de sticks, eigenlijk het beste te vergelijken met die van de KISS24A esc’s. Verder wat ook op viel was het geluid van de motoren, ze klinken veel smoother en meer in sync. Moeilijk uitleggen maar als je het ervaart snap je wat we bedoelen.

De specificaties

20amp versie 30amp versie
Input Voltage: 2-4S Lipo

BEC Output: No

Software: BLHELI_S

MUC type: EFM8BB

Processor is SiLabs BB21F16

Continue Current: 20A

Burst Current: 30A

Size: 13.8*27*5 mm

Weight: 9.5g

Input Voltage: 2-4S Lipo

BEC Output: No

Software: BLHELI_S

MUC type: EFM8BB

Processor is SiLabs BB21F16

Continue Current: 30A

Burst Current: 40A

Size: 17*31*5.3 mm

Weight: 11.3g

 

Inhoud 20 amp versie verpakking

– 1x ESC
– Handleiding
– 3 x motor draad
– 1 x doorzichtig krimpkous
– 1x stickertje voor op de esc

Inhoud 30 amp versie verpakking:

– 1x ESC
– Handleiding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here