Wat doe je om je een beetje te onderscheiden in de drone race wereld. De een gebruikt een ander kleur props, de ander monteert wat leds of je probeert eens een ander merk bril. Maar de meeste gebruiken eigenlijk toch wel de zelfde zender, de Taranis, en bril, de Fatshark.

NXGraphics.ca taranis en fatshark stickers

Dus wat moet je dan, nou NXGraphics.ca heeft de oplossing voor je. Wij hebben onze Taranis en Fashark bril van een ander kleurtje voorzien dmv de stickers van NX Graphics.

NXGraphics-Header-Web-Logo-20122
NX Graphics stelde 3 sets met stickers beschikbaar. Deze bestond uit een complete set voor de Taranis en een setje voor de Fatshark Dominator v2.

Ja je leest het goed het zijn eigenlijk stickers. Ze worden geleverd op een vel waar de stickers al voorgesneden op zitten. Over de diverse rondingen, hoekjes en overgangen is allemaal aan gedacht wat je ook ziet aan de vormen op de sticker vellen.

Voorbereiding

De voorbereiding is niet moeilijk. Je hebt nodig:

  • schoonmaak alcohol (bijv 96%)
  • niet pluisend doekje
  • mesje
  • pincet
  • fohn (liefst regelbaar)
  • kop koffie
  • en wat geduld

Het allereerste wat je doet is het gehele oppervlak van de Taranis of bril compleet te ontvetten, in ons geval de alcohol. Alle oppervlakken, hoekjes kiertjes moet je doen. Dit bevorderd echt de hechting van de sticker. Dus geef het even de aandacht ga je later plezier van hebben. O ja vergeet je vingers niet, zal je verbazen hoe vet je vingers zijn wat je dus eigenlijk weer afgeeft aan je te beplakken oppervlak.

Plakken

Ja en waar begin je dan. Nou er is eigenlijk niet echt een begin, gewoon beginnen waar je wilt. De stikkers bestaan soms uit kleine stukjes en dan weer uit grotere stukken. En daar komt het mesje of pincet handig uit. Je kan dan net even preciezer plakken. Dat wil niet zeggen dat als je het net even verkeerd plakt er niks meer aan te doen is. Je kan de sticker zo vaak lostrekken als je wilt, zegt NXG. Of dat echt klopt hebben we niet getest maar hebben wel een paar keer een deel opnieuw moeten doen wat prima ging. Kwestie van voorzichtig lostrekken en op de juiste plek plakken.

Fat-Shark-Dom-v2-March-2016-Army-Camo-Blue

Het is een kwestie van rustig de gehele sticker vel te plakken, vandaar de kop koffie. De verschillende stukken wijzen zichzelf eigenlijk waar ze moeten komen. Dus heel complex is het niet.

En dan heb je een Taranis of een bril die er niet uit ziet. Was dat het nou. Heb je daar nou opzitten zweten. Ja de sticker zit er op maar de randjes en overgangen zitten niet de je zegt heel strak. Randje komen omhoog en je blijft wrijven om ze vast te krijgen. Wat hebben we nou fout gedaan.

Na bijna alles in de hoek gegooid te hebben bedachten we o ja die föhn, die hadden we ergens voor nodig.

De föhn

Het liefst regelbaar zodat je de temperatuur goed kan instellen. Want te heet en het wordt een drama en te koud en er gebeurd niks. Al je nou geen regelbare föhn hebt, zorg dan dat je afstand houd en niet op een plek blijft blazen, want het oppervlak wordt dan snel te warm, en de Taranis en zowel de brillen zijn merendeel van plastic… enne.. nou verder hoef ik het niet uit te leggen…

Dus de föhn. Door het oppervlak te verwarmen en dus de sticker lijkt de plak laag wel geactiveerd te worden. Als je het warm maakt en je wrijft alles na dan zie je in eens dat randjes, belletjes en overgangen netjes weg gewreven woorden. Dat ziet er een stuk strakker uit ineens. We worden zowaar trots op ons plak werk. Loop alles goed na met de föhn, en nogmaals niet te warm maken. Een trim van de Taranis is zo vervormd, niet dat je die vaak nodig hebt met je racer maar toch.

En ja dan heb je ineens een Taranis en een bril die er een stuk aantrekkelijker uit ziet, en anders is als als die ander racers hebben.

Wil jij ook je bril of zender pimpen?

NXGraphics.ca heeft verschillende kleur en patroon opties op hun website staan. Prijs valt reuze mee en het plakken is een leuk werkje voor een avondje waarop er niet gevlogen kan worden.

How to videos

NXGraphics.ca heeft ook gedacht aan de how to videos zodat je een leidraad hebt bij het plakken:

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here