Zaterdag 11 mei 2019 vond in Sportcentrum Kardinge in Groningen een spectaculaire dronerace plaats. Ralph Hogenbirk (ShaggyFPV) was de competitie te snel af en wist de eerste 2019-editie van het ONNK op zijn naam te schrijven.

Sportcentrum Kardinge

De ijsbaan van Sportcentrum Kardinge in Groningen was het toneel voor een spectaculaire dronerace. Onder de noemer ‘Open Noord Nederlands Kampioenschap’ (ONNK) organiseerde DronEvents voor de eerste keer een dronerace op deze unieke locatie.

Racetrack op de ijsbaan van Sportcentrum Kardinge in Groningen

Racetrack

De immense ijshal in Groningen bood ruimte aan een racetrack met lange afstanden. Naast nieuwe opblaasbare gates introduceerde DronEvents ook een nieuwe startmethode. Een speciale constructie met een vallend doek zorgde ervoor dat een valse start tot de verleden tijd hoort.

Kwalificaties

Zoals gebruikelijk begon de wedstrijd met kwalificatiesronde waarin de piloten niet alleen de racetrack konden verkennen, maar ook zichzelf konden plaatsen voor de eliminatierondes.

Vince Irie (Jedeye FPV) in gesprek met Andrzej Krasny (SirCrashaLot)

Finale

Dankzij het ‘double knockout’-systeem had iedere piloot een tweede kans voordat hij uit de wedstrijd ligt. Na een bikkelharde strijd wisten Niels Meerdink (NelisFPV), Marco Matthäi (VilanoFPV), Dennis Mennema (DroneDFPV) en Ralph Hogenbirk (ShaggyFPV) de finale te bereiken.

Winnaars

De finale werd gevlogen volgens het zogenaamde ‘Chase the Ace’-principe. Hierbij vliegen de finalisten maximaal vijf verschillende finale-races waarin de uiteindelijke winnaar wordt bepaald door de piloot die als eerste twee races wint. Na een spannende finale zag het prijzenpodium er wederom groengekleurd uit:

1. Ralph Hogenbirk (ShaggyFPV)
2. Niels Meerdink (NelisFPV)
3. Dennis Mennema (DroneDFPV)

(2) Niels Meerdink (NelisFPV) | (1) Ralph Hogenbirk (ShaggyFPV) | (3) Dennis Mennema (DroneDFPV)

Livestream

In samenwerking met CastingCrew verzorgde DronEvents dit keer wederom een livestream zodat thuisblijvers niks van het spektakel hoefden te missen.

Indoor NK

Deze race was de zesde en laatste race van het 2019-indoor seizoen. Dit jaar hebben afzonderlijke dronerace-organisaties voor het eerst hun krachten gebundeld in een gezamelijk platform met als doel een nationaal klassement te verzorgen. Tijdens iedere race konden deelnemers punten verzamelen voor het klassement om te eindigen als winnaar van het indoor seizoen.

Seizoenswinnaars

Na zes indoor-races zijn de seizoenswinnaars van het Indoor NK 2019 bekend:

1. Niels Meerdink (NelisFPV)
2. Dennis Mennema (DroneDFPV)
3. Andrzej Krasny (SirCrashAlot)

(3) Andrzej Krasny (SirCrashALot | (1) Niels Meerdink (NelisFPV) | (2) Dennis Mennema (DroneDFPV)

Niels Meerdink

Niels Meerdink, ook wel bekend onder de alias NelisFPV, mag zich de grote winnaar noemen van het Indoor NK 2019. Met dit resultaat laat de droneracer uit Deventer zien dat hij niet voor niets vorig jaar Nederlands Kampioen is geworden. Op de podiumplaatsen 2 en 3 zien we ook geen onbekende gezichten. De Friese Dennis Mennema (DroneDFPV) maakt inmiddels meer dan een jaar grote indruk door zijn ongekende snelheid en pakt hierdoor regelmatig een felbegeerde podiumplaats. Andrzej Krasny (SirCrashaLot) uit Almere schreef al vele nationale en zelfs internationale races op zijn naam en werd Nederlands Kampioen in 2017.

Niels Meerdink (NelisFPV) seizoenswinnaar van Indoor NK 2019

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here