Elk jaar worden de Drone Awards uitgereikt door Drones.nl dit jaar is er mede dankzij onze adviezen ook een nieuwe categorie Racing waar is Tim van Vliet als winnaar uit de bus is gekomen. De Amsterdammer maakte zijn winnende drone video boven een van de meest toeristische trekpleisters van ons land; de tulpenvelden in Lisse. Tim, beter bekend als ‘Timmay FPV’, scheurt op hoge snelheid met zijn racequad over de kleurrijke velden. Het resultaat is een verrassend gave video, en daar is drone liefhebbend Nederland het mee eens.. “Ik ben heel blij met de Drone Award. Hij krijgt een mooi plekje in huis”, aldus Tim van Vliet. Tim ontvangt net als Coen een Drone Award en een waardebon van 250 euro bij Droneshop.nl. Daarnaast gaat hij de geschiedenisboeken in als de eerste droneracer ooit die een Drone Award heeft gewonnen!

In de kleurrijke dronevideo laat Tim alles zien wat hij in de kast heeft voordat zijn batterij leeg is. De opnames zijn gemaakt op een zonnige dag boven een prachtig tulpenveld. In de winnende video laat Tim van Vliet een unieke combinatie zien van dronerace skills en een adembenemend decor.

Uitreiking

Vlak voor de uitzending bij radio 538 werd Tim van Vliet verrast. Hij mocht zijn Drone Award in de categorie Racing bij een café in de buurt in ontvangst nemen. “Ik ben super blij en vereerd dat ik de Drone Award in de categorie racing heb gewonnen. De video maakte ik nog erg snel na een dag hard werken. Ik had niet gedacht dat ik zou winnen. Ik vond de video van Pieter Bos namelijk veel mooier en veel beter dan die van mezelf”, aldus de bescheiden Tim.

Winnaar Luchtfotografie: Coen Swijnenberg

De winnaars van de Drone Awards 2016 zijn vandaag bekend gemaakt. Radio 538-DJ Coen Swijnenberg wint met zijn prachtige drone opnames van Sri Lanka een prestigieuze Drone Award. Coen versloeg drie andere dronepiloten in de categorie Luchtfotografie door het meeste aantal stemmen in de wacht te slepen. “Het is drone die uitkomt. Ik vind het heel leuk om met een drone te vliegen, maar ik moet nog veel leren. Ik dank iedereen die op mij gestemd heeft”, vertelt Coen Swijnenberg aan DRONES.nl. Naast de award ontvangt Coen een waardebon t.w.v. 250 euro te besteden bij Droneshop.nl en natuurlijk eeuwige roem.

Drone Awards

DRONES.nl gaat jaarlijks op zoek naar de beste drone video’s van afgelopen jaar. De website wil hiermee graag drone video’s van Nederlandse bodem in de schijnwerpers zetten. Jelte Keur won in 2014 met veelbesproken video van de Domtoren in Utrecht en Rene van Manen kwam in 2015 als winnaar uit de bus met zijn grappige opnames van het apenverblijf in Burger’s Zoo. Meer informatie over de Drone Awards is te vinden op www.droneawards.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here