Wij zijn zelf al jaren actief in de hobby en vonden dat het tijd was voor een online plek voor en vooral door drone racers!

Ondersteuning van de Drone racing sport

Wij willen de sport helpen groeien en doen dit via een onafhankelijk platform drones racers. Hier kunnen drone racers samen komen en op de hoogte blijven van het laatste drone racing nieuws, evenement en races. Ook kunnen members elkaar ontmoeten via het drone racing forum en via de community sectie contact houden, meeting organiseren en nieuwe race vrienden ontmoeten.

Snelle groei in populariteit

De Amerikaanse sport- en entertainmentwereld ziet wel wat in drone racing. Zo kon je al lezen dat de Drone Racing League al meerdere investeringen heeft ontvangen waaronder een investering van 1 miljoen dollar van Miami Dolphins eigenaar Stephen Ross.

Nederland

Ook in Nederland wordt  Drone-racing steeds populairder. Zo wil FormulaFPV een Open Nederlands Kampioenschap FPV Racing organiseren. Dit event moet in april 2016 plaatsvinden. Ook is de KNVvL druk bezig met de sport te omarmen en wil ook wedstrijden gaan organiseren.

Racing Drone Specs

De race drones die ontwikkeld werden door de Drone Racing League hebben een vliegtijd van 6 minuten en dragen een GoPro met zich mee. Felle leds aan de zijkanten zorgen ervoor dat de drone op afstand duidelijk te zien is en door verschillende kleuren drones te gebruiken zijn ze ook goed te onderscheiden. In de onderstaande video zie je de ontwikkelaars aan het woord over de racing spec drones.

Nascar voor drones

Door de immens groeiende populariteit van race drones denk wij dat Drone Racen zeer snel zal uitgroeien tot een professionele sport. De Drone Racing League voor drones gaat in 2016 van start in Amerika. De organisatoren verwachten nog geen stadions vol met publiek en werkt daarom aan een unieke thuis ervaring doormiddel van live-beelden vanuit de drone direct op het internet te streamen. Ook verwachten wij dat gokbedrijven de hype snel oppakken, zodat je op jou favoriete drone race piloot kan wedden!

Drone Races en Freestyle wedstrijden

Races zullen gedaan worden in speciaal ontworpen parcours met schepe bochten en moeilijke obstakels. Ook verwachten wij dat er freestyle wedstrijden zullen volgen waarvan er pas geleden al een als pilot is georganiseerd tijdens de F3 Expo in de Georgia Dome Atlanta USA. Hiervan zie je hieronder beelden.

Drone Racers welkom!

Zonder jullie zijn wij nergens dus meld je snel aan en help ons samen de drone racing sport naar een hoger niveau te tillen! Wil je vrijwillig meebloggen? Graag, neem contact op!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here