Voormalig NBA SVP van Global Partnerships Rachel Jacobson is benoemd tot president van de Drone Racing League. Jacobson krijgt de taak om de DRL op te schalen en nieuwe mogelijkheden te ontwikkelen om competitiepartners met meer dan 250 miljoen wereldwijde fans te betrekken.

Nieuwe leiding

Jacobson zal het voortouw nemen bij wereldwijde partnerschappen en mediarechtenovereenkomsten en zal leiding geven aan de marketing- en bedrijfsontwikkelingsteams. Jacobson bracht 21 jaar door bij de NBA, waar ze bijna $ 1 miljard aan partnerschapsverkopen afsloot en talloze onderscheidingen verdiende, waaronder de 40 Under 40 Award van Sports Business Journal.

Groei

β€œVan het hosten van live competities en wereldwijde esports-toernooien tot het uitzenden en streamen van spannende races op vooraanstaande internationale netwerken zoals NBC, Twitter en Weibo, DRL heeft een stijging gezien van bijna 200 procent gemiddeld kijkerspubliek, 90 procent meer deelname aan virtuele dronesraces en 60 procent fanbase groei op sociale media in het afgelopen jaar ”, aldus een persbericht van DRL.

Aanwinst

“Ik ben ongelooflijk opgewonden om lid te worden van de Drone Racing League en kijk ernaar uit om nieuwe wereldwijde partners te integreren in de opwindende sport van professioneel drone-racen,” aldus Jacobson. Nicholas Horbaczewski, CEO van DRL omschrijft Jacobson als ‘vasthoudend, strategisch en gefocust op presteren.’ Hij is erg enthousiast over de nieuwe aanwinst.

Projecten

De verandering komt na de recente samenwerking van DRL met FanDuel in een deal die de fantasy-sportgigant toegang geeft tot de 2020 DRL SIM Tryouts Finals, ‘s werelds enige e-sports-toernooi van speler tot piloot. Eerder dit jaar onthulde DRL ook de DRL Academy, een innovatief programma met online leermogelijkheden voor studenten die wetenschap, techniek en onbemande vliegtuigtechnologie studeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here