Een groep studenten van de Technische Universiteit Eindhoven werkt aan een zelfvliegende race drone die zelfstandig die een racetrack helemaal zelfstandig af kan leggen. Daarvoor maakt de drone onder andere gebruik van GPS en beeldherkenning. Eind 2017 wil het team meedoen aan een eerste race voor autonome drones.

Beeldherkenning en GPS

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de race drone alleen op basis van beeldherkenning zijn weg kan vinden. Maar dat vergt nog teveel van zowel de hardware als de algoritmen die verantwoordelijk zijn voor het verwerken van de camerabeelden. Daarom wordt er vooralsnog ook gebruik gemaakt van GPS om de drone zijn route te laten bepalen. Bij hindernissen – zoals met leds verlichte hoepels – schakelt de drone kortstondig over op beeldherkenning om door de hoepel te kunnen vliegen en daarna zijn weg weer te vervolgen op basis van GPS.

Drone Karting

Deze techniek zou perfect zijn om beginners de rush te aten voelen van drone racen zonder dat ze direct een dure race drone kapot vliegen. Dit bied een mooie kans voor toekomstige drone race banen, die uiteindelijk ook hun inkomsten uit beginners moeten kunnen verdienen.

Bron: Dronewatch.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here