Drone Champions League (DCL) heeft deze week haar race-kalender voor 2020 bekend gemaakt.

DCL

DCL is één van de bekendste organisatoren van droneraces ter wereld. Met Liechtenstein als thuisbasis is DCL zonder twijfel de meest toonaangevende dronerace-competitie in Europa.

DCL Drone Grand Prix 2018 in Zurich

Drone Champions League

Sinds 2016 organiseert DCL een jaarlijkse competitie bestaande uit verschillende races, genaamd ‘Drone Grand Prix’. Uniek aan het DCL-concept is dat de competitie bestaat uit teams. Verschillende teams gaan de strijd met elkaar aan om te bepalen welk team zich de absolute DCL kampioen mag noemen.

DCL Drone Grand Prix 2018 in Brussel

Teams

Tijdens iedere finaleronde tijdens een DCL Drone Grand Prix worden er vijf verschillende heats gevlogen: 4 individuele races en 1 teamrace. Tijdens een individuele race neemt een teamlid het op tegen een teamlid van het andere team. Nadat alle vier de racers hun individuele race hebben gevlogen volgt er een teamrace – de zogenaamde ‘Big Heat’ – waarin alle teamleden van ieder team meevliegen. Na vijf races gaat het team met de meeste overwinningen door naar de volgende finaleronde.

DCL Drone Grand Prix 2018 in China

2020 kalender

Drone Champions League heeft deze week de volgende datums en locaties voor haar Drone Grand Prix races in 2020 bekend gemaakt:

1 – 3 mei 2020
Londen, Verenigd Koninkrijk

7 – 8 augustus 2020
Moskou, Rusland

21 – 22 augustus 2020
Simatai, China

2 – 3 oktober 2020
Lake Zurich, Zwitserland

Datum nog onbekend
Vaduz, Liechtenstein

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here