Racen en coderen

Inspire Africa lanceerde recent haar virtuele drone race competitie om coderen te promoten onder schoolkinderen. De competitie heeft als doel om kinderen de beginselen van coderen te leren, terwijl ze kunnen vliegen met drones. De droneraces zullen virtueel plaats vinden via de virtuele DRL-simulator, terwijl het coderen wel offline gebeurd.

Set-up

Om mee te doen aan de competitie hebben spelers een Xbox console of PC nodig die de officiële Drone Racing League-simulator kan spelen. Vervolgens is het een kwestie van registereren bij Inspire Africa’s partner Electronic Sport Africa en lid worden van de Discord server om up-to-date te blijven en in contact te blijven met de admins en andere racers.

Toernooien

Maandelijkse toernooien staan op de planning waarin studenten en scholen uit heel Afrika het tegen elkaar op zullen nemen. Elke school moet een “Drone Champion” hebben – een volwassene die de leiding heeft over de piloten van hun school en die kan communiceren met de organisatoren.

DRL SIM

De DRL SIM is de officiële drone race en freestyle simulator van de Drone Racing League. Het team verzamelde tracking data van drones die in het echt rondvlogen om de physics precies goed te krijgen en een database te maken van alle onderdelen in het spel om meer dan 260.000 drone combinaties te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here