Met wie mogen wij kennis maken?
Ik ben MetallDanny 43 jaar en woon in Z-Limburg

Hoe ben je in aanraking gekomen met drone racing?
Ben in aanraking gekomen met FPV door een video van Juz70 (Australische FPV piloot) Drone Racing bestond toen nog niet … alleen long range stuff en video’s van piloten die HOOG boven mooie plekjes vlogen ik was eigenlijk zelf op zoek na een nieuwe hobby nadat ik *moest stoppen met Freestyle motorcross* moest stoppen op aanraden v/d dokters lol (teveel Metall aka Titanium in me body en te vaak/te lang bewusteloos geweest in 25jr Motorcross carrière) had last van me geheugen en spraak.

Op een gegeven moment toen ik voor de eerste x een FPV goggles opdeed en een rondje probeerde kreeg ik weer een enorme adrenaline shoot door me body yeahh .. that’s it: dacht ik .. dit is wat voor mij .. adrenaline  PURE (en crashen doet geen pijn meer) woohoooo

Hoe lang vlieg je al?
Ik vlieg ongeveer 3 jaar nu ben begonnen met Naza DJI F450 en F550’s heb eigenlijk nooit hoog gevlogen ermee, omdat ik dat oersaai vond/vindt GPS eraf gegooid en wat home-made aanpassingen voor de crashes 😀
Ik vloog die monstergrote quads gewoon in de bossen .. echt FUN !!!

TOEN .. kwam mr. BLACKOUT met de 250 serie .. niemand wilde dat vliegen eigenlijk in het begin iedereen vond het maar een kinderding .. mede omdat je/we toen nog op 2s vlogen met piepkleine motortjes Boris.B en ik werden gevraagd om  ‘TEAM BLACKOUT’  te representeren en zijn nieuwe creaties te testen etc   en mee te denken over wat een frame nodig had dus zijn quad-creaties zijn het begin v/d FPV RACING SCENE !!!!!!!!

Toen we ook nog in Parkeergarages samen gingen vliegen ermee stond de FPV wereld op de kop!

Welke race drone is je favoriet en wat zijn de specs?
Mijn Favoriete RaceDrones zijn de: (op dit moment, 2016)

Shendrones KRIEGER 5”
Brotherhobby T1 2300kv
Aikon30A BLHeli_S
Tempest F3 (met ingebouwde PDB)
BetaFlight 3.0.0
Tramp VTXFoxeer HS1190 FPV cam (met ingebouwde mic)HQ 5x4x3 (MetallDanny Edition)
MRP lipo 1300mah 4S

En de VortexPRO275 – MetallDanny Edition (stock) voor de langere Tracks (voor 6inch setups) iets liever voor de Lipos zodat je wat langer in de lucht kan blijven.

Wat is je favoriete freestyle move?
mwa .. heb geen Favoriete Freestyle move(’s) doe eigenlijk nooit aan Freestyle .. is niet zo mijn ding wil gewoon knallen knallen knallen en beetje boompjes ontwijken! Van rolls flips yaw spins etc etc en weet ik hoe het allemaal heet wordt ik niet warm van haha

Wat is je favoriete vliegplek?
Mijn Favo Plekken zijn echt de Forest en de Indoor Parkings ik hou gewoon van adrenaline vluchten .. wil de bomen en/of betonnen Pilaren zien Flashen/Zippen in me goggles gewoon Full Risk vluchten daar wordt ik warm van Wooohooooooo

Doe je races en zo ja wat is je beste resultaat?
Bohh teveel om op te noemen, meerdere  Races gedaan in verschillende Landen zoals Duitsland .. België ..  Frankrijk ..  Oosterijk .. UK  .. Spanje .. U.A.E. .. Italië  etc etc
Denk dat ik elke plek wel heb gehad van DNF tot #1 spots in Nederland ben ik niet  op de Races geweest eigenlijk .. andere Landen pakten het sneller op en waren ook bereid om mijn onkosten te betalen etc.

Heb je sponsors zo ja welke?
Ja ik heb enkele sponsors in de 3 jaar opgebouwd (en afgebouwd lol)gebruik spullen wat ik ook zo zou bestellen .. ben erg voorzichtig met zomaar iets op me quad  te gooien want ik wil echt TOP materiaal op me quad het moet gewoon tegen dikke crashes kunnen en niet alleen Prestatie leveren en mooi kleurtje hebben  etcalles wordt als een malle getest door mezelf voordat ik het ga linken in me video’sben ook met sommige spullen gestopt omdat de Quality  minder werd naarmate de populariteit.

TEAM MRP https://www.multirotorparts.com/ (90% van me setups komt hier vandaan)
ImmersionRC http://www.immersionrc.com/
HQ Prop http://www.hqprop.com/
Shendrones http://www.shendrones.com/
3D-Design http://www.phx-3d.com/
HoverspeedRC Airgates  http://www.hoverspeedrc.co.uk/

Wat is je motto?
Mijn motto is FUN hebben laatste Anderhalf jaar was erg drukkies voor me ivm Racesen verloor daarom een beetje de FUN omdat ik nooit meer thuis was  / geen video’s kon maken omdat iedereen zo licht mogelijk wil racen (dus geen HD Cam erop)geen HOTEL Bed en ontbijt meer kon zien in andere landen / er weinig wordt gevlogen  (5 a 6  lipos per event ongeveer) / altijd gesoldeerd moet worden op de laatste sec ivm VTX dus na de Europese Championships Ibiza 2016  heb ik er ff een (tijdelijke) streep onder gezet.

Hoe hoop je dat de deze tak van sport zich gaat evolueren wat gaat eraan komen of wat kan er beter?
Ik hoop zelf dat er Wereldwijd dezelfde Regels komen mbt FPV Racing (nu nog beetje een zooitje / zacht uitgedrukt) en verschillende klassementen komen zoals bijvoordeeld in het voetbal (A.B.C.D etc) en vooral  Gopros/HD cams  verplicht worden .. zo krijg je mooie spannende  footage en dat  zal ten goede komen voor de  viewers/publiek en sponsors2016 was echt het jaar v/d DVR opnames .. daar kijkt toch niemand graag na .. vooral de outsiders niet geen HD Footage -> dan zal deze race sport underground blijven .. iedereen is toch hooked  door 1 of andere Youtube HD video in het verleden!!!

Hopelijk komt er ook een goed HD video systeem voor de piloten zelf .. al ben ik zelf aan de glitches gewend geraakt en zie ze niet meer.

Waar kunnen we filmpjes van je checken en welk filmpje vind je zelf goed gelukt?
Filmpjes kun je checken op mijn YouTube channel!

Mijn laatste 2 video’s vindt ik goed gelukt omdat ik weer 60FPS kan gebruiken  (met session5) ik vlieg altijd met een Gopros en laatste jaar met een session4,maar omdat session4  maar 48FPS kan op superview kreeg je een beetje hakkelig effect in de video’s wat me erg tegen viel, de Gopro Black Edition 4 levert TOP beeld maar vond ik te breekbaar en na 10 stuks gesloopt te hebben … de moed met deze cam opgegeven haha.

Nu er pas de GoPro session 5 op de markt is ben ik weer helemaal Happy met de footage … ziet er weer smooth uit … mooi scherp en geen donkere frames meer als je in de schaduw vliegt  en natuurlijk de 60FPS wat je min. moet hebben met deze race snelheden!

Een van mijn favo videos is:

Waar kunnen we je volgen via een website of social media?
Heb onlangs een Facebook account aangemaakt waar ik foto’s en ook video’s deelen zelf kan kijken waar de race events plaats vinden, check: www.facebook.com/MetallDanny

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here