Om te beginnen met droneracing heb je als droneracer in ieder geval de volgende drie hoofdzaken nodig:
• Drone met FPV camera
• 2.4Ghz Remote Controller
• FPV bril met 5.8Ghz receiver

Drone met FPV camera

Je dient een drone te hebben met een FPV camera. Een FPV camera is een camera die aangesloten is op een 5.8Ghz videozender zodat de camerabeelden draadloos kunnen worden verzonden. Drones zijn er in allerlei soorten, maten en prijsklassen. Doorgaans kost een race drone zo’n 100 tot 400 euro.

Remote Controller

Om de drone te besturen heb je natuurlijk een afstandsbediening nodig. Deze afstandsbediening wordt ook vaak aangeduid met de benamingen ‘Remote Controller’, ‘Radio Transmitter’ of ‘Zender’. We adviseren een afstandsbediening die de drone aanstuurt via de 2.4Ghz band. Hiervoor dient op de drone een receiver te zitten die past bij het protocol dat de afstandsbediening gebruikt. Met andere woorden: gebruik je een remote controller van merk X dan moet er op de drone ook een ontvanger zijn geïnstalleerd van merk X.

FPV bril met 5.8Ghz receiver

Om de beelden in First Person View (FPV) te kunnen bekijken dien je een FPV videobril met 5.8Ghz ontvanger te hebben. Een FPV bril kost afhankelijk van het model ongeveer 100 tot 500 euro. Zo heeft Eachine FPV brillen met een goede prijs/kwaliteit-verhouding. Heb je wat meer te besteden dan zouden wij een FPV bril van het merk Fat Shark adviseren.

Ga met een computer simulator aan de slag!

De verstandigste manier om te beginnen met droneracen is via een simulator op de computer. In plaats van een volledige set koop je eerst een remote controller zodat je kunt oefenen. Leer of je een drone kunt besturen en kijk of je droneracing wel leuk vindt voordat je een complete set aanschaft.

Remote Controller

Remote Controllers die wij adviseren om te kopen als beginner:
FlySky i6
FlySky i6s
FrSky Taranis QX7
FrSky Taranis X9D

Droneracing software

Er zijn verschillende aanbieders van games waarmee je kunt oefenen:
LiftOff
DRL
Velocidrone

Vergeet niet dat je de remote controller met de computer moet verbinden om de bovenstaande simulators te spelen. Afhankelijk per model kun je via een USB-kabel of draadloos verbinding maken met je computer waar de simulator op draait.

Koop een RTF set

Kan je niet langer wachten en wil je wecht meteen aan de slag? Koop dan een Ready To Fly (RTF) set, dit betekent een drone compleet met afstandsbediening. Een Ready To Fly-set wordt vliegklaar geleverd vanuit de winkel, dus dit betekent uitpakken en vliegen.

Heb je zelf al een remote controller dan kun je ook een Almost Ready to Fly (ARF) set aanschaffen. Een ARF-set bevat een drone zodat je deze kunt koppelen aan de remote controller die je reeds bezit. Vergeet niet dat je altijd een ontvanger voor je remote controller op de drone moet hebben geïnstalleerd.

Wees voorbereid op schade

Vergeet niet dat droneracen gepaard gaat met schade en onvermijdelijke reparatie. Of je nu een zelfbouw- of een Ready To Fly-drone hebt, schade zal helaas gegarandeerd komen. Wees voorbereid om de nodige uren en extra financiële uitgaven te besteden aan je nieuwe hobby!

Lees de regelgeving

Doe jezelf én anderen een lol en bestudeer de regelgeving omtrent het vliegen met drones. Zorg ook dat je op de hoogte bent van alle actuele No Fly Zones. Overtreding van deze regelgeving kan leiden tot fikse boetes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here