Na een steeds nauwere samenwerking is de kogel door de kerk: ImmersionRC is voortaan onderdeel van Orqa.

Orqa koopt ImmersionRC

De deal brengt twee grote spelers op het gebied van FPV-producten samen. Voor zover bekend gaat Orqa onder dezelfde naam verder en valt ImmersionRC voortaan dus onder Orqa. Alle bestaande ImmersionRC-producten zullen wel nog verkocht, ontwikkeld en ondersteund worden.

Overname

Volgens de voorwaarden van de deal zal Orqa 100% van ImmersionRC overnemen. ImmersionRC CEO Tony Cake voegt zich bij het Orqa team als CTIO (Chief Technology Innovation Officer). Cake zit al 10 jaar in de FPV-wereld en brengt veel ervaring naar het nog jonge Orqa.

Orqa Remote Controller met ImmersionRC Ghost Module (bron: Orqa)

Orqa

Orqa werd eind 2018 in Kroatië opgericht, maar is al snel uitgegroeid tot een speler van formaat in het ontwerpen en produceren van onderdelen voor drones. De fabrikant specialiseert zich in videosystemen met lage latency en VR/AR-headsets.

ImmersionRC

ImmersionRC, gevestigd in Zwitserland, is al een decennium lang gespecialiseerd in geavanceerde elektronica en is een van de pioniers in de markt voor FPV-drones en onderdelen. De laatste jaren werkte het bedrijf al veel samen met Orqa, onder andere voor de ImmersionRC Ghost-producten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here