De nominaties van Drone Awards 2019 zijn bekend!

Drone Awards 2019

Dit jaar worden de Drone Awards voor het zesde jaar uitgereikt. Tijdens deze verkiezing gaat men jaarlijks op zoek naar de beste dronevideo’s van Nederland.

2 categorieën

Dit jaar zijn de Drone Awards verdeeld over twee nieuwe categorieën. In de categorie ‘Nationaal’ vind je video’s die gemaakt zijn in Nederland. In de categorie ‘Internationaal’ vind je video’s gemaakt in het buitenland. Alle genomineerde video’s zijn gemaakt door dronepiloten uit Nederland.

Nationaal

In de categorie ‘Nationaal’ zijn de volgende 4 dronevideo’s genomineerd:

Jelte Keur – Colors of Holland

Geniet van de prachtige kleuren van Nederland in de video van Jelte Keur. Keur maakte deze video in het voorjaar in de buurt van Noordwijk en Lisse. Voor de opnames maakte hij gebruik van een DJI Phantom 4 Pro V2 en DJI Inspire 2 drone. Dit is niet de eerste keer dat de 37-jarige dronepiloot uit Zeist is genomineerd, want hij was in 2014 de winnaar van de eerste dronevideo van het jaar-verkiezing.

Tim Burgmeijer – Formule 1 Track Circuit Zandvoort

In de video van Tim Burgmeijer krijg je een unieke kijk op de Formule 1 racetrack van Circuit Zandvoort. Burgmeijer kreeg toestemming om het parcours van boven te filmen met zijn DJI Inspire 2 drone.

Thomas de Koster – Kitesurf Heaven

Thomas de Koster, ook bekend als Thomas FPV, weet zijn quadcopter ook naast de racetrack op cinematische wijze te besturen. Uitgerust met een actiecamera volgt hij in deze video kitesurfer Jan-Willem Dekker op spectaculaire wijze over het water bij Vrouwenpolder in Zeeland. De Koster was vorig jaar ook betrokken bij de winnende video in de categorie ‘Racing’ van Rene Sebastian.

John David Verolme – Tulpenvelden in de Noordoostpolder

Tijdens het jaarlijkse Tulpenfestival vloog John David Verolme met zijn DJI Phantom 4 Advanced drone in de Noordoostpolder om de prachtige tulpenvelden vanuit de lucht vast te leggen. Het eindresultaat resulteerde in een nominatie voor Drone Awards 2019.

Internationaal

In de categorie ‘Internationaal’ zijn de volgende 4 dronevideo’s genomineerd:

Ralph Hogenbirk – Viking Valley Fall

Ralph Hogenbirk, ook bekend als ShaggyFPV, maakte een reis door Noorwegen en in zijn bagage zat natuurlijk zijn racequad. Uitgerust met HD camera stuurde Hogenbirk zijn quad door de Noorse fjorden, langs de rotsen en duikend vanaf een waterval. Dat de dronepiloot uit Eindhoven zijn racedrone goed onder controle heeft, blijkt wel uit het feit dat hij dit jaar voor het tweede jaar geselecteerd is voor de Amerikaanse Drone Racing League (DRL).

Sander Sassen – Vakantie op Kos, Griekenland

Van zijn vakantie op het Griekse eiland Kos maakte Sander Sassen deze mooie compilatie. Als mede-oprichter van het merk ImmersionRC is Sassen een pionier op het gebied van FPV-technologie. Momenteel focust de 45-jarige dronepiloot zich op zijn eigen luchtfotografiebedrijf CinePilot waarin hij adembenemende luchtopnames maakt voor zijn klanten.

Sander Coppens – IJsland

Sander Coppens is dit jaar voor het derde jaar genomineerd voor een Drone Award. De luchtopnames van de 33-jarige dronepiloot behoren tot de top van Nederland. Tijdens zijn 10-daagse rondreis door IJsland maakte Coppens adembenemende opnames die hij wederom bewerkte tot een prachtige compilatie.

Vince Irie – Piratenschip in Turkije

Vince Irie maakte deze opnames tijdens zijn trip naar Turkije voor een dronerace-wedstrijd van Tech Drone League (TDL). In de video vliegt hij langs een piratenschip en duikt hij langs een waterval en een gebouw. Irie, ook wel bekend onder zijn pilotennaam Jedeye FPV, is voor het derde jaar op rij genomineerd en is naast dronepiloot ook muzikant. Zo is hij gitarist en zanger van de band OFFSHORE en deed hij in 2013 mee aan The Voice of Holland en schopte hij het tot de liveshows.

Winnaars

De video met de meeste stemmen per categorie wordt beloond met een Drone Award. Naast de trofee en een vermelding in de eregalerij worden winnaars ook beloond met 250 euro shoptegoed van Droneshop.nl.

Stem en win!

Tot 1 december 2019 kan iedereen stemmen op eén favoriete video per categorie. Onder de stemmers worden 3 indoor drone sets verloot bestaande uit Eachine E010 micro drone en een Torvol Indoor Race Pack. De winnaars worden begin december bekend gemaakt.

Stem via: www.droneawards.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here