Zondag 28 april 2019 vond op Vliegveld Valkenburg een indoor dronerace plaats. Niels Meerdink (NelisFPV) uit Deventer wist deze eerste wedstrijd in de bekende trainingshal op zijn naam te schrijven.

Dronerace

Ondanks het feit dat er al tijden indoor FPV wordt gevlogen op Vliegveld Valkenburg had Unmanned Valley afgelopen zondag een première. Team Blobfish organiseerde voor de eerste keer een dronerace in de trainingshal. Total Drone Xperience bood technische ondersteuning ter begeleiding van de wedstrijd.

Unmanned Valley

De wedstrijd vond plaats in hangaar 1 van Vliegveld Valkenburg in de gemeente Katwijk. Het voormalig militaire vliegveld is enige tijd geleden omgedoopt tot Unmanned Valley en fungeert als test- en onderzoekscentrum voor dronetechnologie.

Dronerace georganiseerd door Team Blobfish

Wedstrijd

28 droneracers uit Nederland hadden zich verzameld om te strijden voor de titel, hoofdprijs en het maximale aantal punten voor het klassement. Zoals gebruikelijk begon de wedstrijd met kwalificatierondes om vervolgens via eliminatierondes te bepalen wie de uiteindelijke winnaars van de dag zijn. Het doel van de kwalificatierondes was tweeledig. Ten eerste telden de snelste drie opeenvolgende laps voor kwalificatie voor de knockouts die de dagwinnaar zouden bepalen. Ten tweede werd voor de seizoenspuntentelling van elke piloot 50% van de snelste 3 opeenvolgende laps gedurende alle kwalificatierondes meegenomen.

Kockouts

De 16 piloten die de snelste drie opeenvolgende laps vlogen tijdens de kwalificatierondes gingen door naar de eliminatierondes. Tijdens elke heat konden de piloten punten verzamelen: 3 voor de eerste plek, 2 voor de tweede plek, 1 voor de derde plek en 0 punten voor de vierde plek. Aangezien elke heat van de kwart- en halve finales 3 keer werd gevlogen, kon een piloot die een keer pech had toch nog doorstomen naar het volgende gedeelte.

Finale

De finale werd gevlogen volgens het zogenaamde “Chase the Ace”-model. Hierbij vliegen de finalisten maximaal vijf verschillende finale-races waarin de uiteindelijke winnaar wordt bepaald door de piloot die als eerste twee races wint. Na een bikkelharde finalestrijd zag het prijzenpodium er als volgt uit:

1. Niels Meerdink (NelisFPV)
2. Ralph Hogenbirk (ShaggyFPV)
3. Andreas Klein (Andreas FPV)

3. Andreas Klein (Andreas FPV) | 1. Niels Meerdink (NelisFPV) | 2. Ralph Hogenbirk (ShaggyFPV)

PDRNL

De race was de één-na-laatste race van het Indoor Nederlands Kampioenschap 2019. Via Platform Drone Racing Nederland hebben alle dronerace-organisatoren zich verenigd in een nationaal dronerace-klassement. Dit jaar worden de uitslagen van afzonderlijke races voor het eerst gebundeld in een nationaal klassement.

Finale

Op zaterdag 11 mei 2019 vindt de zesde en laatste race plaats van het eerste (tryout) seizoen van het Indoor NK. De ijsbaan van het bekende Sportcentrum Kardinge in Groningen vormt het toneel voor een spectaculaire afsluiter van het seizoen welke georganiseerd wordt door DronEvents onder de noemer Open Noord Nederlands Kampioenschap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here