Vandaag werd de tweede race gehouden van Drone Champions League (DCL) in Brussel. Team NEXXBlades Racing wist – net als gisteren – als winnaar te eindigen en hierdoor het maximale aantal punten voor het klassement te pakken.

DCL Drone Prix Brussels 2018
DCL Drone Prix Brussels 2018

Drone Prix Brussels

DCL, één van de meest toonaangevende dronerace-organisatoren ter wereld, organiseerde op vrijdag 21 en zaterdag 22 september 2018 een spectaculaire dronerace in het centrum van Brussel. De zogenaamde ‘Kunstberg’ in de Belgische hoofdstad vormde het toneel voor 2 dagen met spannende droneraces.

Racetrack

Bekijk onderstaande video voor een impressie van de racetrack. De video is gemaakt door Raphael Strähl (Raphino FPV) van team Swiss Black Kites tijdens een trainingssessie:

Teams

Acht teams met ieder vier piloten streden beide dagen om het winnen van de race en punten voor het 2018-klassement. Op basis van kwalificatierondes plaatsten de teams zich voor de finalerondes. De finalerondes zijn bikkelharde afvalrondes waarin het ene team de strijd aangaat met het andere team.

5 heats

Tijdens iedere finaleronde worden er vijf verschillende heats gevlogen: 4 individuele races en 1 teamrace. Tijdens een individuele race neemt een teamlid het op tegen een teamlid van het andere team. Nadat alle vier de racers hun individuele race hebben gevlogen volgt er een teamrace – de zogenaamde ‘Big Heat’ – waarin alle teamleden van ieder team meevliegen. Na vijf races gaat het team met de meeste overwinningen door naar de volgende finaleronde.

DCL Drone Prix Brussel 2018
Vince Irie (Jedeye FPV) en Andrzej Krasny (SirCrashaLot) tijdens dag 2 van DCL Drone Prix Brussels 2018.

Nederlanders

Net als gisteren vlogen ook vandaag twee Nederlandse piloten mee met deze DCL race. Vince Irie (Jedeye FPV) en Andrzej Krasny (SirCrashaLot) waren uitgenodigd om mee te vliegen met team China Dragons aangezien twee Chinese teamleden de dronerace in België niet konden bijwonen vanwege de gevolgen van de allesverwoestende typhoon in China.

China Dragons

Team China Dragons had net als gisteren de pech in de kwartfinales te starten tegen een team uit de top 3 van het klassement. Gisteren ontmoette het team Rotorama in de kwartfinales, vandaag moesten ze het opnemen tegen team Quad Force One.

Winnaars

Na een medogenloze afvalrace wisten team NEXXBlades Racing en team Quad Force One zich staande te houden en de uiteindelijk dagfinale te bereiken. In de finaleronde wist NEXXBlades Racing alle individuele races te winnen.

De winnaars van race 2 van DCL Drone Prix Brussels 2018:

1. NEXXBlades Racing
2. Quad Force One
3. Rotorama

Livestream

De finalerondes waren vanaf 19 uur te volgen via een livestream op de social media kanalen van DCL. In onderstaande video kun je de livestream van dag 2 van Drone Prix Brussels 2018 terugkijken.

Klassement

Na dag 2 van Drone Prix Brussels 2018 is het DCL klassement niet veel veranderd. De top 3 blijft exact hetzelfde; het enige verschil is dat de nummer 2 – NEXXBlades Racing – nog minder punten verwijderd is van de nummer 1 – Rotorama.

DCL Klassement na Drone Prix Brussels 2018

Drone Prix Lake Zurich

Met nog één race te gaan wordt het nog erg spannend welk team het 2018-seizoen van Drone Champions League op zijn naam mag schrijven. De laatste race vindt plaats van 11 tot en met 13 oktober in Zürich, Zwitsersland. Andrzej Krasny (SirCrashalot) uit Almere, die vandaag uitkwam voor team China Dragons, zal tijdens Drone Prix Lake Zurich meevliegen met team FPVR.org.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here