Team NEXXBlades Racing wint Drone Champions League 2018 door ook op de tweede race in Zwitserland als winnaar te eindigen en hierdoor het maximale aantal punten te pakken.

DCL

Vandaag vond de allerlaatste race plaats van het 2018-seizoen van Drone Champions League (DCL). Dit jaar is het derde seizoen dat DCL een kampioenschap voor droneracers organiseert. De droneraces van DCL staan garant voor spectaculaire racetracks op indrukwekkende locaties.

DCL Drone Prix Lake Zurich 2018

Teams

Dit derde seizoen van DCL bestond uit 5 locaties met iedere 2 races. Op basis van deze 10 races konden dronerace-teams punten verzamelen voor het klassement. Een DCL team bestaat uit vier droneracers, die tijdens het kampioenschap zowel individueel en als team met elkaar de strijd aangaan.

Single Heat

Vandaag vond in Zwitserland de allerlaatste race van het DCL seizoen plaats. Overdag waren de kwalificatierondes en ‘s avonds de finalerondes. Tijdens iedere finaleronde worden er vijf verschillende heats gevlogen: 4 individuele races en 1 teamrace. Tijdens een individuele race neemt een teamlid het op tegen een teamlid van het andere team.

Big Heat

Nadat alle vier de racers hun individuele race hebben gevlogen volgt er een teamrace – de zogenaamde ‘Big Heat’ – waarin alle teamleden van ieder team meevliegen. Na vijf races gaat het team met de meeste overwinningen door naar de volgende finaleronde.

Startplatform tijdens DCL Drone Prix Lake Zurich 2018

Race 2

Race 2 van DCL Drone Prix Lake Zurich 2018 kent de volgende winnaars:

1. NEXXBlades Racing
2. Quad Force One
3. Raiden Racing

NEXXBlades Racing wint Race 2 van DCL Drone Prix Lake Zurich 2018.

Livestream

Bekijk de livestream van race 2 van DCL Drone Prix Lake Zurich:

DCL Winnaars seizoen 2018

Met deze prestatie weet team NEXXBlades Racing in totaal de meeste punten in het klassement te verzamelen en als grote winnaar van het seizoen te eindigen.

Het 2018-seizoen van Drone Champions League kent de volgende top 3:

1. NEXXBlades Racing (2100 punten)
2. Quad Force One (1990 punten
3. Rotorama (1700 punten)

NEXXBlades Racing wint Drone Champions League 2018.

Het 2018-seizoen was een seizoen waarin het spannend was tot de allerlaatste race en drie teams domineerden: NEXXBlades Racing, Rotorama en Quad Force One. Helaas maakte team Rotorama het niet waar in Zwitserland en ruilde haar eerste positie in het klassement om als derde van het seizoen te eindigen. De finale van Drone Prix Lake Zurich was een strijd tussen de eerste en tweede plaats van het klassement en uiteindelijk ging NEXXBlades Racing met de winst naar huis.

Eindklassement Drone Champions League 2018

Livestream

Naast een onvergetelijke wedstrijd voor droneracers verzorgt DCL ook een spectaculaire show voor publiek en thuisblijvers. De finalerondes worden uitgezonden via talloze televisiekanalen en via een internet-livestream. De DCL Livestream werd gepresenteerd door presentator Matt Andrews en FPV expert Martijn de Kemp.

Via onderstaande links kun je eenvoudig alle livestreams terugkijken:

Drone Prix Munich: Dag 1 | Dag 2

Drone Prix Madrid: Dag 1 | Dag 2

Drone Prix Bejing: Dag 1 | Dag 2

Drone Prix Brussels: Dag 1 | Dag 2

Drone Prix Lake Zurich: Dag 1 | Dag 2

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here