Van 5 tot en met 8 september 2019 stond Turkije – met name Istanbul en Antalya – volledig in teken van droneracing. Tech Drone League (TDL) organiseerde een serie met races met o.a. Team XBlades Racing en drie Nederlandse piloten.

Andrzej Krasny (SirCrashaLot), Dennis Mennema (DroneDFPV) en Vince Irie (Jedeye FPV)

Nederlandse piloten

Vince Irie (Jedeye FPV), Andrzej Krasny (SirCrashaLot) en Dennis Mennema (DroneDFPV) waren uitgenodigd door Tech Drone League (TDL) om uit te komen voor het Turkse team in strijd tegen de snelle piloten van XBlades Racing.

TDL Racetrack tijdens GAMEX 2019 in Istanboel

Race 1: GAMEX 2019

De serie met races ging van start op donderdag 5 september 2019 met een race tijdens GAMEX 2019 in het TÜYAP Fair en Congress Center in Istanboel.

De resultaten van de GAMEX 2019 race op 5 september 2019:

01. Leo Whitfield (XBlades)
02. Shlomo Dallal (XBlades)
03. Luke Bannister (XBlades)
04. Dennis Mennema (TDL)
05. Andrzej Krazny (TDL)
06. Mac Poshwald (XBlades)
07. Harry Plested (XBlades)
08. Vince Irie (TDL)
09. Mehmet Can Kaya (TDL)
10. Mustafa Ömer Çankaya (TDL)

Dennis Mennema | 1. Leo Whitfield | 2. Shlomo Dallal | 3. Luke Bannister

Intercity Istanbul Park

Op vrijdag 6 september 2019 trokken de piloten naar het Intercity Istanbul Park waar TDL haar outdoor racetrack opende. De TDL Intercity Track zal gebruikt worden om te racen, maar ook als plek om te oefenen voor studenten van de TDL Academy. Aan de piloten van XBlades Racing en TDL de eer om de racetrack goed in te wijden.

Opening TDL Intercity Track

Race circuit

Vrijdagmiddag werden de piloten verwacht op een race-circuit waar ze een Intercity race auto mochten achtervolgen. In de avond pakten de heren het vliegtuig naar Antalya aangezien de volgende race plaatsvond in de bekende Turkse badplaats.

Droneshow tijdens Muratpaşa Teknoloji Festivali in Antalya

Race 2: Muratpaşa Teknoloji Festivali

Op 7 en 8 september 2019 vond in Antalya het Muratpaşa Teknoloji Festivali, een beurs met aandacht voor alles rondom technologie. TDL organiseerde een 2-daagse dronerace zodat het Turkse publiek kon kennismaken met deze technologische sport.

Andrzej Krasny (SirCrashaLot) en Dennis Mennema (DroneDFPV) in gesprek met de competitie

De eerste dag, zaterdag 7 september 2019, bestond volledig uit kwalificatie-rondes. Op zondag gingen de piloten via dubbele eliminatierondes de strijd met elkaar aan voor de felbegeerde podiumplaatsen. Na een bikkelharde strijd wisten uiteindelijk twee Nederlandse piloten op het podium te eindigen:

1. Leo Whitfield (Leo FPV)
2. Dennis Mennema (DroneDFPV)
3. Andrzej Krasny (SirCrashaLot)

Dennis Mennema (DroneDFPV) | 1. Leo Whitfield (Leo FPV) | 3. Andrzej Krasny (SirCrashaLot)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here