Dit weekend vond in Luxemburg een dronerace plaats waar de beste droneracers uit heel Europa zich hadden verzameld voor een spannend kampioenschap. Nederlander Ralph Hogenbirk (Shaggy FPV) wist de internationale race van het Luxembourgish Drone Championship 2018 op zijn naam te schrijven.

Luxembourgish Drone Championship

Luxembourgish Drone Championship 2018 vond plaats op zaterdag 21 juli en zondag 22 juli 2018 in het Municipal park in Mersch, Luxemburg. Op zaterdag werd een nationaal kampioenschap georganiseerd voor deelnemers uit Luxemburg. Op zondag was er een zogenaamde ‘Open Race’ voor nationale en internationale droneracers. Het event werd georganiseerd door FPV Nation.

Verzameling van Nederlandse race-drones tijdens Luxembourgish Drone Championship 2018.

Nederland

Ook Nederland was goed vertegenwoordigd in Luxemburg. Verschillende Nederlandse droneracers waren afgereisd naar Luxemburg om Nederland te vertegenwoordigen. De volgende Nederlanders vlogen mee tijdens de internationale race op zondag:

• Andrzej Krasny (SirCrashaLot)
• Ralph Hogenbirk (Shaggy FPV)
• Dennis Mennema (DroneDFPV)
• Tom Koopmanschap (Mr. Green)
• Niels Meerdink (Nelis FPV)
• Thomas de Koster (Thomas FPV)
• Bas van ‘t Hul (SniperX)
• Wim Reinders (ControllFPV)

Winnaars

Na spannende kwalificatierondes was het tijd voor de eliminatierondes om de finalisten te bepalen. Uiteindelijk wisten maar liefst 3 Nederlanders de finale te behalen. Na een spannende finale was de uitslag als volgt:

1. Ralph Hogenbirk (Shaggy FPV) [NL]
2. Christian Mohr (Cuxx) [DE]
3. Dennis Mennema (DroneDFPV) [NL]
4. Niels Meerdink (Nelis FPV) [NL]

Bekende namen

Met deze uitslag kreeg het Luxembourgish Drone Championship een behoorlijk oranje tintje. De Nederlandse finalisten zijn geen onbekende namen in de dronerace-wereld. De drie heren wisten onlangs nog het volledige prijzenpodium van ranking 3 van NK Drone Race 2018 te bezetten.

Racetrack

Vlieg mee met Bas van ‘t Hul (SniperX-nl) over de racetrack van het Luxembourgish Drone Championship 2018. Bekijk de video die hij op Instagram plaatste.

Een bericht gedeeld door SniperX (@sniperx_nl) op

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here