Op zaterdag 11 en zondag 12 augustus 2018 vond in het Spaanse Sevilla de FAI World Cup Spain 2018 plaats.

FAI World Cup Spain 2018

Op zaterdag vonden de kwalificatierondes plaats voor het FAI klassement en op zondag was het tijd voor een spannende afvalrace om te bepalen wie met de felbegeerde titel naar huis zou gaan.

Racetrack van FAI World Cup Spain 2018.

Temperatuur

Waar in Nederland neerslag outdoor wedstrijden kan teisteren, zorgde in Spanje juist de zon voor vertraging. Op zaterdagmiddag steeg het kwik naar een dermate hoog niveau dat de wedstrijden werden stilgelegd en later in de avond pas door konden gaan.

Start van FAI World Cup Spain 2018.

Nederlanders

Andrzej Krasny (SirCrashaLot) en Tom Koopmanschap (Mr Green), beide woonachtig in Almere, waren afgereisd naar het hete Spanje om de Nederlandse eer te verdedigen en punten te bemachtigen voor het FAI klassement.

Torvol backpacks van Andrzej Krasny (SirCrashaLot) en Tom Koopmanschap (Mr Green).

SirCrashaLot

Ondanks het feit dat Andrzej Krasny (SirCrashaLot) eerste was in alle eliminatierondes, werd hij in de finale het dupe van een ‘mid-air collision’ (lees: botsing met andere quad). Ook voor Roberto Gomez (Gondi), de snelste Spanjaard, was de finale allesbehalve geslaagd, want hij had last van een slecht videosignaal. Na overleg met de wedstrijdleiding stemden de finalisten gezamenlijk voor een herkansing van de finale.

Andzej Krasny (SirCrashaLot) en andere finalisten in overleg met wedstrijdleiding.

Winnaar

Krasny, Nederlands Kampioen Drone Race van 2017, wist zich niet te laten afleiden en zette in de re-run van de finale wederom een topprestatie neer door als eerste te finishen en wist hiermee het kampioenschap op zijn naam te schrijven.

Andrzej Krasny (SirCrashaLot) wint FAI World Cup Spain 2018.

1. Andrzej Krasny (SirCrashaLot) [NL]
2. Jonatan Sánchez Echevarria (Jonylito) [ES]
3. Marc Roman Muste (Rex700) [ES]

Mr Green

Team- en stadsgenoot Tom Koopmanschap (Mr Green) deed ook allesbehalve onder voor de Europese competitie en eindigde door onvoorziene technische mankementen helaas niet op het podium.

Tom Koopmanschap (Mr Green) klaar voor de start.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here