Na zes wedstrijden is Manolito Snell (Mano FPV) de grote winnaar van de TDX TinyHawk Spec Cup 2019.

TDX

Dit jaar werd de TinyHawk Spec Cup voor het eerst georganiseerd door Total Drone Xperience (TDX). Total Drone Xperience is een organisator van droneraces met een eigen indoor trainingslocatie. Sinds oktober 2017 is het oude PTT Postkantoor in Purmerend omgetoverd tot een FPV walhalla.

TinyHawk

Op vrijdag 27 september 2019 was de eerste wedstrijd van de TinyHawk Spec Cup. Tijdens deze competitie vliegen de droneracers met de bekende EMAX TinyHawk drones over de racetrack. TinyHawk (S) is een model drone van het merk EMAX. Deze drones kenmerken zich vanwege hun kleine formaat en propellerbescherming. TinyHawk drones zijn voor beginners een uitstekende manier om kennis te maken met FPV racing. Aangezien de kleine drones qua besturing overeenkomen met echte race-quads zijn de TinyHawk drones ook voor gevorderden erg leuk!

TinyHawk Spec Cup

De eerste editie van de TDX TinyHawk Spec Cup bestond uit een serie van zes wedstrijden. Tijdens iedere wedstrijd konden de droneracers punten verzamelen voor het klassement.

Race 6

De zesde en tevens laatste wedstrijd werd gevlogen op zaterdag 21 december 2019 in The Post Office in Purmerend. Manolito Snell (Mano FPV) wist weer als dagwinnaar uit de bus te komen. Tom Koopmanschap (Mr Green) werd tweede en Elwin van der Meer (Starlite) pakte brons.

2. Tom Koopmanschap (Mr. Green) | 1. Manolito Snell (Mano FPV) | 3. Elwin van der Meer (Starlite)

Mano

Manolito Snell (Mano FPV) wist niet alleen de laatste race te winnen, maar wist ook de meeste punten te verzamelen in het totale klassement. Voor Manolito Snell (Mano FPV) was het dus dubbel feest, want naast winnaar van de race werd hij eveneens gekroond tot grote winnaar van de TDX TinyHawk Spec Cup 2019.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here