Droneracer Luke Bannister (BanniUK) is één van de drie boegbeelden voor een reclamecampagne van het horlogemerk Breitling.

Breitling

Breitling is een Zwitserse fabrikant van horloges met een duur prijskaartje. Breitling werd in 1884 opgericht en werd in de jaren dertig leverancier van de Royal Air Force. Speciaal voor piloten van de Britse luchtmacht ontwierp Breitling een horloge met stopwatch, kompas en tijd- en datumaanduiding.

Aviation Pioneers Squad

Dankzij haar geschiedenis is Breitling nauw verwant aan luchtvaart en dit is duidelijk te zien in de reclame-uitingen van het merk. Voor een nieuwe serie met horloges roept Breitling de hulp in van het zogenaamde ‘Aviation Pioneers Squad’.

Luke Bannister , Scott Kelly en Rocío González Torres

Dit team bestaat uit drie luchtvaart-experts met elk een unieke luchtvaarthistorie, bestaande uit Scott Kelly, Rocío González Torres en Luke Bannister. Scott Kelly is een astronaut die een jaar lang in het internationale ruimtestation ISS heeft verbleven. Met meer dan 1.000 vlieguren in een straaljager is commandant Rocío González Torres een rolmodel voor jonge vrouwen. Luke Bannister, ook wel bekend via zijn bijnaam ‘BanniUK’, is een droneracer uit Engeland. De keuze voor Luke Bannister is niet vreemd, want Bannister is één van de bekendste doneracers ter wereld. Ondanks zijn jonge leeftijd is zijn lijst met prestaties en overwinningen erg indrukwekkend.

DCL

Het is zeer aannemelijk dat de samenwerking tussen de droneracer en het horlogemerk voortvloeit uit de Drone Champions League (DCL). Breitling is één van de hoofdsponsoren van Drone Champions League en de opvallende ‘Breitling Gate’ is al meerdere seizoenen een bekend gezicht in iedere DCL racetrack. Luke Bannister is momenteel in de race om met zijn team XBlades Racing voor de derde keer op een rij DCL seizoenskampioen te worden.

Racetrack van Drone Champions League

Swatch

Breitling is niet de eerste horlogefabrikant dat droneracers inzet voor promotie van haar merk. Het horlogemerk Swatch is al meerdere seizoenen één van de hoofdsponsoren van de Amerikaanse Drone Racing League (DRL).

Swatch presentatie tijdens DRL event.

Zo werden droneracers Jordan Temkin (Jet) en Nederlander Dino Joghi (GhettoDino) al eerder gespot op de website van Swatch ter promotie van een speciale lijn met horloges voor piloten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here