De Japanse FPV-racer Kanato Takano (KanataFPV) mag zich de grote winnaar noemen van het FAI World Drone Racing Championship 2023 in Korea. Hij laat daarmee geduchte toptalenten als MinChan Kim en Killian Rousseau achter zich.

FAI World Cup Zuid-Korea

Van 17 tot en met 20 mei 2023 vond in Zuid Korea het FAI World Drone Racing Championship 2023 plaats. Het evenement speelde zich af op het terrein van Songdo Convensia in de stad Incheon. Er werd gestreden om een hoofdprijs van 10.000.000 won, wat neerkomt op 7022 euro.

takano kanata winnaar fai 2023
Takano Kanata (rechts) met de hoofdprijs van 10.000.000 Koreaanse Wan (omgerekend 7022 euro).

Winnaars

De getalenteerde dronepiloot Kanato Takano uit Japan is de grote winnaar van het FAI World Drone Racing Championship 2019. Op de tweede plaats eindigde Killian Rousseau uit Frankrijk en op de derde plaats vinden we Minseo Lee uit Zuid-Korea. Legendarische droneracer MinChan Kim (MCK) haalde voor de verandering de top 3 een keer niet.

1. Kanata Takano [Japan]
2. Killian Rousseau [Frankrijk]
3. Minseo Lee [Zuid-Korea]

fai track racing
De track bestond uit unieke en kleurrijke gates.

Video

Het hele event werd professioneel gepresenteerd door commentatoren Matt Andrews en Hyojung Son. Bekijk de onderstaande livestream-opname voor een terugblik op het evenement:

FAI

FAI staat voor Fédération Aéronautique Internationale en werd opgericht in 1905. Het is een organisatie zonder winstoogmerk met als hoofddoel het bevorderen van luchtvaartactiviteiten wereldwijd. Hieronder vallen ook aerosports als drone racing. Het FAI wordt erkend door het Internationaal Olympisch Comité (IOC).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here