Van vrijdag 18 tot zondag 20 januari 2019 vond in de Messe Ostwestfalen in Bad Salzuflen, Duitsland de jaarlijkse Lipper Modellbautage plaats. Tijdens deze modelbouwbeurs wordt jaarlijks ook een prestigieuze dronerace georganiseerd door Aircrasher: DCS Eröffnungsrace 2019.

DCS Eröffnungsrace 2019 tijdens Lipper Modellbautage in Duitsland

DCS Eröffnungsrace 2019

Op vrijdag en zaterdagochtend konden de droneracers de racetrack verkennen en de nodige oefenrondes vliegen. Zaterdagmiddag begonnen de kwalificatierondes om vervolgens zondag tijdens de finale te bepalen wie de gewilde podiumplekken mochten innemen.

Nederland

Niels Meerdink (Nelis FPV), Nederlands Kampioen Drone Race van 2018, was ook afgereisd naar Duitsland om Nederland te vertegenwoordigen. Tijdens de kwalificaties wist Meerdink zich als vierde te plaatsen. Ondanks deze uitstekende prestatie zat het in de afvalrondes minder mee en moest de droneracer uit Deventer door een crash in de tweede ronde van de halve finale genoegen nemen met een twaalfde plek.

Racequads van Niels Meerdink (Nelis FPV) powered by EMAX en QuadcoptersEnzo

Winnaars DCS Pro

Duitser Heiko Schenk wist de competitie achter zich te laten en wist uiteindelijk de felbegeerde titel op zijn naam te schrijven. Marco Matthäi ging naar huis met de tweede prijs en Maik Falk pakte de derde plek op het prijzenpodium.

1. Heiko Schenk (Heiko Schenk FPV)
2. Marco Matthäi (Vilano FPV)
3. Maik Falk (Falk FPV)

Winnaars DCS Pro

Winnaars DCS Standard

Naast de Pro-klasse was er ook een zogenaamde ‘Standard’-klasse. Waar in de Pro-klasse gevlogen mag worden tot 6S, mag er tijdens DCS Standard gevlogen worden tot 4S. Ook mogen er enkel droneracers meedoen aan de ‘Standard’-klasse die vorig jaar 20e of lager geëindigd waren. Het prijzenpodium van DCS Standard zag er als volgt uit:

1. Jonah Grothus
2. Sebastian Verley
3. Ingo Otten

Winnaars DCS Standard

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here