FuriousFPV heeft de eerste beelden van een nieuwe ontvangermodule in de True-D reeks getoond, de True-D X module. Met zijn beloofde specificaties lijkt de True-D X een regelrechte concurrent voor de ImmersionRC RapidFire module te worden.

Trackpoint-knop

Op de getoonde beelden is te zien dat de True-D X module is voorzien van een trackpoint-knop. Deze techniek kennen we voornamelijk van laptop-toetsenborden en Blackberry telefoons en is uniek binnen de First Person View (FPV-) industrie. De trackpoint-knop is binnen de laptop en Blackberry-wereld een prettige en betrouwbare manier gebleken om door menu’s te navigeren en wordt in de True-D X module verlicht door een LED aan de achterzijde.

High speed diversity

FuriousFPV belooft in de gepubliceerde video dat de True-D X module voorzien wordt van firmware met een “high speed diversity” functie. Dit betekent dat de firmware slim en snel zal schakelen tussen de beide aangesloten antennes om zo het beste beeld en ontvangstsignaal te bieden. Wel is te zien in de gepubliceerde video dat het kenmerkende flitsen bij het schakelen tussen antennes door een module niet aanwezig is. Het lijkt er dan ook op dat FuriousFPV een soortgelijke benadering gebruikt als ImmersionRC met de RapidFire module. Bij deze module worden de beide inkomende signalen vergeleken en “over elkaar gelegd” voor het beste beeldresultaat.

Digital Video Recording

In de getoonde beelden van de True-D X module zien we dat FuriousFPV als één van de unieke punten noemt dat deze module geen last heeft van ontbrekende Digital Video Recording (DVR) frames. Bij de huidige ontvangers, op de ImmersionRC RapidFire na, heeft iedere ontvanger last van dit fenomeen en tot op heden wist alleen ImmersionRC dit op te lossen met een software-update voor de RapidFire module.

Display

De True-D X module is voorzien van een OLED-display net als de voorgaande True-D modules en diverse andere ontvangers. Een OLED-display biedt een duidelijk overzicht voor menu-navigatie en de gekozen instellingen.

On Screen Display

In navolging op de True-D 3.8 module en op verzoek van vele gebruikers heeft FuriousFPV ook bij de True-D X module ervoor gezorgd dat in het beeld van de FPV-bril een On Screen Display (OSD) van de module wordt getoond. In deze OSD-overlay wordt informatie getoond zoals de ontvangen signaalsterkte en de huidige geselecteerde frequentie, kanaal en band.

FPV-brillen

De True-D X module zal evenals zijn voorgangers functioneren met alle FPV-brillen welke beschikken over een externe ontvangermodulepoort. Hieronder vallen dan ook de populaire Fat Shark HDO en de Orqa FPV.One FPV-bril welke op de Consumer Electronics Show (CES) 2019 in Las Vegas voor het eerst werd getoond aan het publiek.

Releasedatum

Uit de video blijkt nog niet wat de geplande releasedatum is voor de nieuwe True-D X module. Vaak blijkt dat releasedatums door fabrikanten niet worden gehaald door technische uitdagingen verderop in het productie- en testproces. Het is daarom ook verstandig dat FuriousFPV zich (nog) niet heeft vastgepind op een datum. Dit geeft FuriousFPV de tijd om deze nieuwe module goed te testen en eventueel aan te passen.

Prijs

Er is ook nog geen prijs gepubliceerd voor de True-D X module, echter is de verwachting dat deze in dezelfde range (€80-€90) valt als de vorige True-D modules.

RapidFire

Het is duidelijk dat de True-D X module qua specificaties en prestaties zich richt op de best presterende FPV-ontvangermodule van dit moment, de ImmersionRC RapidFire. Met de laatste software-updates door ImmersionRC is de RapidFire module een zeer goede module en lijkt dit de benchmark te zijn voor andere fabrikanten.

Hoewel de exacte specificaties nog niet bekend zijn lijkt de True-D X module een goede opvolger te zijn binnen de True-D reeks. Wanneer FuriousFPV dit ook weet te combineren met een interessante prijsstelling, heeft de gebruiker er weer een goede optie bij tijdens de keuze voor een FPV-ontvangermodule.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here