FrSky breidt haar Taranis-serie uit met de X-Lite, een zender uitgevoerd in een compact gamepad design.

Taranis

Deze compacte 2.4Ghz zender beschikt over alle functies die de andere modellen uit de bekende Taranis-serie ook hebben, maar is uitgevoerd in een volledig nieuwe ontwerp. De Taranis X-Lite heeft niet het design zoals een standaard Taranis zender, maar is geïnspireerd op het design van een gamepad.

M12 gimbals

Aan beide kanten van de remote controller prijkt een M12 Lite hall-sensor gimbal die zorgen voor een vloeiende besturing. Ook heeft de zender 4 switches en 2 sliders en dus geschikt voor besturing van multirotors, fixed-wings en helikopters.

OpenTX

De zender is uitgerust met het bekende OpenTX open-source besturingssysteem en kan tot 60 modellen opslaan. Via een microSD-geheugenkaart is dit aantal optioneel uitbreidbaar.

18500 batterijen

De Taranis X-Lite wordt standaard geleverd exclusief accu. De zender werkt op 18500 Li-Ion batterijen. Je zult deze batterijen en acculader dus nog los moet kopen.

Longe Range

De kleine krachtpatser ondersteunt zelfs longe-range in combinatie met de verwachte R9M Lite 915/868MHz module. Ook is de X-Lite compatible met de FrSky FreeLink app om de telemetrie gegevens te raadplegen of ontvanger te configureren.

Prijs

De FrSky Taranis X-Lite zal binnenkort verkrijgbaar zijn voor een adviesprijs van 129,95 euro.

Vergelijkbare modellen

De FrSky Taranis X-Lite is niet de eerste 2.4Ghz zender in gamepad formaat.
Zo introduceerde Team Blacksheep haar bekende TBS Tango in 2016. Ook de Turnigy Evolution is een populaire zender onder droneracers uitgevoerd in het design van een game-controller.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here