Foxeer heeft met zijn eerste F4 flight controller, de F405 All in One (AIO), een complete flight controller op de markt gebracht waar iedere veeleisende quadcopterpiloot een technisch goede setup mee kan maken. De Foxeer F405 AIO flight controller is voorzien van alle functies welke een quadcopterpiloot zoekt in een goede flight controller.

Specs

Specificaties van de Foxeer F405 AIO flight controller

 • Processor: STM32F405RGT6
 • Gyro: MPU6000
 • OSD chip: MAX7456E
 • Aantal UART’s: 5
 • BEC: 5V/2A & 9V/1,5A
 • Camera Control: Ja
 • Intern flashgeheugen: Ja
 • Hoeveelheid intern flashgeheugen: 16Mb
 • ESC-protocol ondersteuning: OneShot125-DShot1200
 • PCB: 6 laags 2.50Z
 • Maximale current rating: 200 Ampère
 • Voltage input: 10V-28V / 3-6S
 • Montageplatform: 30,5 x 30,5 mm
 • Gewicht: 10 gram
 • Afmetingen: 45 x 45 mm
 • Firmware: Betaflight – FOXEERF405

MPU6000 gyro

De Foxeer F405 AIO flight controller is uitgerust met de bekende en geprezen MPU6000 gyro. Het grote voordeel van de MPU6000 gyro is dat deze in een hoge mate ongevoelig is voor mechanische vibraties en elektrische ruis. Om deze reden is een flight controller met de MPU6000 gyro aan boord dan ook gemakkelijker af te stellen dan een flight controller met een ICM-serie gyro. In tegenstelling tot de ICM-gyro serie biedt de MPU6000 gyro geen 32K gyro update frequentie (looptime). Tot op heden is dit echter geen enkel bezwaar omdat looptimes hoger dan 8K geen meetbaar voordeel bieden voor een quadcopterpiloot. Ook voorkom je met de aanwezigheid van de MPU6000 gyro dat builds welke te maken hebben met veel elektrische ruis, van bijvoorbeeld de Electronic Speed Controllers (ESC’s), last hebben van problemen als ongecontroleerde yaw-bewegingen.

Softmount

Foxeer levert bij de F405 AIO flight controller 4 softmountrubbers welke passen in de montagegaten in de hoeken van de flight controller. Mocht je build dusdanig veel mechanische vibraties hebben welke je niet softwarematig met Betaflight eruit gefilterd krijgt, dan is softmounten van je flight controller de enige oplossing. Foxeer is hierbij de gebruiker een stap voor en kiest ervoor om deze flight controller af fabriek met softmounts uit te rusten. Met deze reden zal de Foxeer F405 AIO flight controller dan ook in alle builds tot zijn recht komen, ongeacht de mechanische staat. Dit is vooral een pluspunt wanneer je quadcopter begint te slijten en bijvoorbeeld motorlagers mechanische vibraties gaan veroorzaken.

STM32F405RGT6 processor

Met het gebruik van de bekende en bewezen STM32F405RGT6 processor is deze flight controller in staat om de nieuwste functionaliteiten binnen Betaflight uit te voeren zonder overbelast te raken. Met de komst van nieuwe functionaliteiten en steeds complexer wordende filtering voor gyro’s zijn F3 processoren niet meer berekend op deze taak. Om F3 processoren nog te kunnen gebruiken op flight controllers worden door de ontwikkelaars van Betaflight firmwareversies uitgebracht welke ontdaan zijn van geavanceerde functionaliteiten en filtering. Dit is iets dat de veeleisende quadcopterpiloot niet wil en Foxeer heeft hier dan ook zorg voor gedragen. De F4 processor is dusdanig krachtig dat de ontwikkelaars van Betaflight nog meer functionaliteiten toe kunnen voegen zonder dat de F4 processor overbelast raakt. De Foxeer F405 AIO flight controller is hiermee dan ook klaar voor de toekomst.

Pad lay-out

Foxeer heeft bij de ontwikkeling van deze flight controller aansluitgemak als uitgangspunt genomen. Dit is duidelijk terug te zien in de pad lay-out van deze flight controller. De flight controller dient ook als Power Distribution Board (PDB) en hiermee vervalt de noodzaak voor een losse PDB. Ten behoeve van het aansluitgemak zijn bijvoorbeeld de ESC-voedingsdraden pads, ESC-signaaldraad pads, LiPo-voeding pads, et cetera gemakkelijk gepositioneerd op de flight controller. Deze lay-out biedt het voordeel dat draden zo efficiënt als mogelijk aangesloten kunnen worden, wat de betrouwbaarheid en netheid van een build ten goede komt.

Camera Control pad

Om de competitie van andere flight controllers het hoofd te kunnen bieden heeft Foxeer de F405 AIO flight controller ook voorzien van een Camera Control pad (DAC pad). Tot de komst van deze specifieke aansluitmogelijkheid was het alleen mogelijk om het On Screen Display (OSD) van een FPV-camera te gebruiken met een speciale schakeling van weerstanden en condensators. Door gebruik te maken van een DAC pad kan een gebruiker de OSD-draad vanaf de FPV-camera rechtstreeks aansluiten op de flight controller en met zijn zender het OSD van de FPV-camera openen.

ESC-telemetrie pad

Om ook bij ESC-telemetrie gebruik te kunnen maken van de nieuwste functionaliteiten heeft Foxeer een specifieke ESC-telemetrie pad aangebracht op de hoeken van de flight controller voor iedere ESC. Hiermee hoeft de gebruiker geen kostbare UART-poort op te offeren om ESC-telemetrie te kunnen uitlezen. Deze ESC-telemetrie pads zijn naast de signaal pads van de ESC gemonteerd en hiermee is het aansluiten van de ESC-telemetrie draad gemakkelijk.

BEC’s

De Foxeer F405 AIO flight controller is uitgerust met maar liefst 2 Battery Eliminator Circuits (BEC’s). Met de hedendaagse onderdelen welke van stroom voorzien dienen te worden is een gefilterde BEC uitgang een must. Foxeer heeft deze flight controller uitgerust met maar liefst 2 BEC’s zodat ieder aan te sluiten onderdeel voorzien kan worden van gefilterde stroom naar keuze. Voor de BEC’s is gekozen om één 5V BEC en één 9V BEC te monteren. Hierdoor krijgt de gebruiker de keuze om een onderdeel van 5V of 9V voltage te voorzien. Het is ondertussen aangetoond dat veel onderdelen zoals een videozender (VTX), camera, et cetera het best functioneren op een gefilterde stroomuitgang. De BEC’s kunnen respectievelijk 2 Ampère leveren op 5V en 1,5 Ampère op 9V. Dit is ruim voldoende voor een hedendaagse setup en hiermee is ook de BEC-voorziening op de toekomst berekend.

UART’s

Met 5 Universal Asynchronous Receiver/Transmitter poorten aan boord van de Foxeer F405 AIO flight controller kan iedere gebruiker zijn onderdelen aansluiten op deze flight controller zonder UART-poorten tekort te komen. Vaak zijn flight controllers met bijvoorbeeld 3 UART’s niet meer toereikend door het toenemend gebruik van datatransmissie tussen flight controllers en onderdelen. Foxeer heeft dit probleem ondervangen door deze flight controller uit te rusten met 5 UART-poorten.

ESC-protocol ondersteuning

Om in alle builds bruikbaar te zijn heeft Foxeer de F405 AIO flight controller uitgerust met de mogelijkheid om alle voorkomende ESC-protocollen te gebruiken binnen Betaflight. Zo is deze flight controller te gebruiken met ESC’s welke het verouderde OneShot125 protocol gebruiken, maar is er ook voor de meest veeleisende quadcopterpiloot de mogelijkheid om DShot1200 ESC’s aan te sturen. Hiermee kan iedere quadcopterpiloot alle te verkrijgen ESC’s betrouwbaar aansturen.

Montageplatform

De Foxeer F405 AIO flight controller maakt gebruik van het bekende en veelgebruikte 30,5 x 30,5 mm montageplatform. Dit montageplatform is tot op heden nog het meest gebruikte montageplatform voor 5, 6 en 7 inch quadcopters. Door deze afmetingen te kiezen heeft Foxeer ervoor gezorgd dat deze flight controller te gebruiken is in de meest voorkomende setups.

Kortom, de Foxeer F405 AIO flight controller is dé flight controller die iedere quadcopterpiloot in zijn setup moet hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here