FlySky heeft een nieuw model zender gepresenteerd – FS-NV14 Nirvana – met een design dat geïnspireerd is op het ontwerp van een gamecontroller.

Gamepad design

Met de FS-NV14 Nirvana volgt ook FlySky de trend om een 2.4Ghz zender te ontwerpen dat veel gelijkenis vertoont met de controller van een gameconsole. Hiermee gaat de nieuwe FlySky controller de strijd aan met controllers zoals de TBS Tango, Turnigy Evolution iA6C en de recent aangekondigde FrSky Taranis X-Lite.

Touchscreen

De FlySky FS-NV14 Nirvana is tussen de twee joysticks uitgerust met een 3.5 inch touchscreen LCD scherm met een resolutie van 320 x 480 pixels en daaronder twee capacitieve knoppen. Verder heeft de zender 2 drukknoppen, 2 draaiknoppen en 6 schakelaars. Aan iedere kant zitten 3 schakelaars, waarvan 2 aan de voorkant en 1 aan de achterkant.

Zender

FlySky’s nieuwe zender beschikt over 14 kanalen en maakt gebruik van het AFHDS 2A protocol. Ook is de zender AFHDS 3 compatible. Aan de achterzijde van de controller is een RF Module Bay waardoor de zender ook gebruikt kan worden voor andere protocollen zoals FrSky en DSM2 / DSMX.

OpenTX

De zender draait op de bekende open-source OpenTX firmware. Via de microUSB poort kunnen toekomstige updates worden uitgevoerd.

Voeding

De FS-NV14 Nirvana wordt gevoed door twee stuks 18650 batterijen en beschikt over een oog voor bevestiging van een zenderkoord.

Prijs

De prijs en release-datum zijn momenteel nog onbekend, maar de verwachting is dat de controller een prijskaartje zal hebben van ongeveer 199 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here