Dit weekend waren alle ogen gericht op de Drone Champions League-wedstrijd in Liechtenstein. Team XBlades Racing wist op beide dagen de hoofdprijs en hierdoor de meeste punten voor het klassement te pakken.

DCL op het Peter-Kaiser-Platz in Vaduz, Liechtenstein

Liechtenstein

De één-na-laatste dronerace van het seizoen werd gehouden op het Peter-Kaiser-Platz in Vaduz, de hoofdstad van Liechtenstein. In totaal vlogen er 8 verschillende teams mee, elk bestaande uit 4 piloten:

• XBlades Racing
• APEX Racing
• Veloce Racing
• Drone Sports
• Quad Force One
• China Dragons
• DMM Raiden Racing
• Wild Card Team

Torvol, proud partner of DCL

Races

Elke DCL race begint met kwalificatierondes waarin de teams zich kunnen kwalificeren voor de finale races. Tijdens de finales gaan twee teams de strijd met elkaar aan. In totaal vliegt ieder team vijf verschillende races tegen het andere team. Allereerst vliegt iedere piloot tegen een piloot van het andere team in een ‘Single Race’. In totaal zijn er vier verschillende Single Races. Tenslotte is de vijfde race een zogenaamde ‘Big Heat’, waarin vier droneracers het opnemen tegen vier droneracers van het andere team. Met name deze Big Heat is een waar spektakel aangezien er gelijktijdig acht racequads in de lucht zijn.

Dag 1

De DCL race in Liechtenstein bestond uit twee races verdeeld over twee dagen: vrijdag 18 oktober 2019 en zaterdag 19 oktober 2019. De eerste race op vrijdag werd gewonnen door:

1. XBlades Racing
2. APEX Racing
3. Drone Sports

Xblades Racing wint dag 1 van DCL Drone Prix Liechtenstein 2019

Livestream Dag 1

Bekijk hieronder de livestream terug van Race 1 van DCL Liechtenstein op vrijdag 18 oktober 2019:

Dag 2

Na een felle strijd op zaterdag schitterden de volgende teams op het prijzenpodium van race 2 in Liechtenstein:

1. XBlades Racing
2. APEX Racing
3. Veloce Racing

Xblades Racing wint dag 2 van DCL Drone Prix Liechtenstein 2019

Livestream Dag 2

Bekijk hieronder de livestream terug van race 2 van DCL Liechtenstein op zaterdag 19 oktober 2019:

DCL Expert

Ondanks het feit dat er dit seizoen geen Nederlandse piloten meevliegen, heeft Drone Champions League toch een oranje tintje. Naast presentator Matt Andrews verzorgt Nederlander Martijn de Kemp expert-commentaar voor de livestream en tv-uitzendingen. De Kemp is zelf ook een ervaren droneracer en vloog mee met eerdere seizoenen van DCL.

Presentatoren Matt Andrews en Martijn de Kemp

Laatste race

De laatste race van het 2019-seizoen vindt plaats op vrijdag 6 en zaterdag 7 december 2019 in de Salina Turda zoutmijngrotten in Roemenië.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here