Deze week vindt in Madrid een nieuwe editie plaats van Drone Champions League (DCL).

DCL

Deze tweede race van het 2018-seizoen vindt plaats in Las Ventas, een arena voor stierengevechten in Madrid. Het DCL event is onderdeel van Expodronica, een beurs op het gebied van drones.

Start van DCL Drone Prix Madrid 2018.

Drone Prix Madrid 2018

Drone Prix Madrid 2018 bestaat uit twee races verdeeld over twee dagen. Acht teams strijden voor punten voor het 2018-klassement van DCL:

• Quad Force One
• Wild Prop
• Rotorama
• Air Carvers Germany
• China Dragons
• Swiss Black Kites
• NEXXblades Racing
• Spain Drone Team

Podium met pilot seats tijdens DCL Drone Prix Madrid 2018.

Race

Ieder team bestaat uit vier droneracers. Tijdens iedere ronde zijn er vier races waarin één droneracer van het ene team de strijd aangaat met één droneracer van het andere team. Na deze vier individuele races is het tijd voor de zogenaamde ‘Big Heat’ waarin vier droneracers van het ene team vliegen tegen vier droneracers van het andere team.

Race

Na de bikkelharde eliminatierondes wisten uiteindelijk Team Quad Force One en Team NEXXblades Racing zich te plaatsen voor de finale. In een bloedstollende finale moest de Big Heat bepalen welk team als winnaar naar huis ging. Gary Kent van Team NEXXBlades wist tijdens deze teamronde als eerste te finishen in de zogenaamde ‘Red Bull Crash Gate’ en maakte hierdoor zijn team winnaar van de eerste race van Drone Prix Madrid 2018.

Red Bull Crash Gate tijdens DCL Drone Prix Madrid 2018.

Top 3

De podiumplaatsen van race 1 van Drone Prix Madrid 2018 waren als volgt gevuld:
1. NEXXBlades Racing
2. Quad Force One
3. Rotorama

Team NEXXBlades Racing winnaar van eerste race van DCL Drone Prix Madrid 2018.

Livestream

Bekijk hieronder de livestream terug van dag 1 van DCL Drone Prix Madrid 2018:

Race 2

Op donderdag 5 juli 2018 vindt de tweede race plaats van DCL Drone Prix Madrid 2018. Vanaf 21 uur is de livestream te volgen via de verschillende social media kanalen van DCL.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here